“Nee, dank je. Ik drink (nog) geen koffie.”

“Drink je koffie?”, vroeg mijn stagebegeleider bij De Chinezen me op mijn eerste stagedag. “Nee, dankje.”, antwoordde ik beleefd, niets vermoedend dat mijn antwoord over enkele weken helemaal anders zou zijn. 

Mijn eerste dag

Om 09u29 open ik nerveus mijn autodeur op een parking in Leuven. Ik stap uit de auto en ik denk bij mezelf: ‘Waar is hier de uitgang van de parking?’. Enkele minuten later wandel ik richting het kanaal en stiekem verga ik bijna van de stress. Ik word pas om 10u verwacht op mijn stageplek, maar ik ben vastberaden goed op tijd te komen. Om 09u37 opent de lift, ik stap in en voor ik het weet ben ik onderweg naar de derde verdieping. Op de derde verdieping heb ik afgesproken met Laura, mijn stagebegeleider bij De Chinezen. 09u39, de lift opent, ik haal nog één keer diep adem en ik werd overvallen door de sterke geur van koffie.

Zoals elke andere stagiair heb ik een standaard rondleiding gehad op mijn eerste dag. Er werd me vaak duidelijk gemaakt waar de koffiemachines zich bevonden, maar ik dronk helemaal geen koffie. Totaal onnuttige informatie dus. Gelukkig kreeg ik ook nuttige informatie tijdens de rondleiding zoals de locatie van de toiletten. Een goed uur later was ik volgens Laura klaar om te beginnen. Ik ontmoette mijn redactie, installeerde mijn laptop, ik nam nog een glaasje water en plots ging ik ‘werken’. Na veel uitleg en documenten overlopen, ging ik op het einde van mijn eerste dag met een vol en uitgeput hoofd naar huis klaar om de volgende dag weer terug te gaan.

Een bijzondere ontmoeting

Het klinkt cliché, maar in een productiehuis lopen echt veel interessante mensen rond. Van bekende Vlamingen tot eindredacteurs die awards hebben gewonnen. Maar de meest indrukwekkende ontmoeting op mijn stageplaats, is toch wel met een hond. Tijdens mijn eerste week liep er ineens een klein en schattig hondje naast mijn bureaustoel. Ik dacht: “Huh, vanwaar komt die hond nu?”. Ondertussen zijn er nog enkele andere hondjes gepasseerd op kantoor en elke keer opnieuw word ik er weer gelukkig van. Persoonlijk heb ik nog nooit ergens gewerkt waar honden mee naar het kantoor mochten komen. Zoals je je dus al kan inbeelden, was ik positief geschrokken. Ik hou van honden, mijn dag kon gewoon niet meer stuk. Ik kan alleen maar hopen dat mijn toekomstige werkplek later ook honden toelaat op kantoor.

Veel geleerd

Uiteraard heb ik veel geleerd, misschien zelfs een beetje te veel? Neen, je kan nooit genoeg geleerd hebben. Vooral op vlak van research heb ik superveel bijgeleerd. Doordat ik elke dag uren aan research spendeerde, ging het steeds makkelijker en makkelijker. De eerste dagen moest ik nog een beetje zoeken hoe je best begon aan je research, maar na enkele weken ging het veel vlotter. Nu installeer ik me achter mijn laptop, open Google Chrome en ik ben vertrokken voor een dag researchplezier. Research kan soms wel vermoeiend zijn, vooral als je een beetje moe begint te worden, denk maar aan het middagdipje na de lunch. Ik had af en toe last van een middagdipje, zelf zo erg dat ik…koffie ben beginnen drinken. Dankzij mijn stage heb ik een cafeïne verslaving ontwikkeld. Ik heb geleerd dat koffie me beter helpt concentreren, maar ook nog eens te drinken is. 

Anekdote

Nu kan je me dus elke middag vinden bij de lokale coffeeshop voor mijn dagelijkse koffie. Als ik een keertje geen zin heb om naar buiten te gaan en centjes uit te geven aan koffie, neem ik er eentje op kantoor maar die is niet superlekker. Als je aan mij had gevraagd wat ik graag zou willen bij leren tijdens mijn stage, had ik zeker niet “koffie leren drinken” geantwoord. Maar ik voel me wel een pak volwassener nu ik een ‘koffiedrinker’ ben.

Oeps foutje

“Everybody makes mistakes”, is eigenlijk mijn levensmotto. Chaotisch, vergeetachtig, ongeconcentreerd, noem maar op en ik ben het. Ik ben gewoon vervloekt om veel fouten te maken, maar ik leer er wel altijd van bij. Ook tijdens mijn stage was het niet anders. Ik heb ontelbaar keer veel de verkeerde deur of trap genomen waardoor ik gewoon op de compleet verkeerde plaats uitkwam. Vervolgens was ik dan uiteraard heel gedesoriënteerd en liep nog meer de verkeerde kant uit. Na zes weken maak ik deze foutjes nog steeds, ondertussen heb ik het gewoon geaccepteerd. 

Ondanks alle foutjes, hondjes en koffiepauzes geniet ik echt van mijn stage. Ik ben dankbaar dat ik hier elke dag veel mag bijleren. Na acht weken ga ik het hier bij De Chinezen toch een beetje missen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Afschaffing van hoofddoekverbod in het onderwijs moet het lerarentekort helpen wegwerken