gaetano zingarelli

Brief aan jezelf

Liefste Gaetano, 

Het voelt vreemd om mezelf een brief te schrijven. Ik vind het zo ontzettend moeilijk om over mezelf te schrijven. Zo leer ik mezelf wel kennen en in vraag stellen. Ik leer mijn leven te reflecteren en dat is één van de belangrijkste dingen die ik kan doen.

gaetano zingarelli
Gaetano Zingarelli

Hier sta je dan als 20-jarige, op een moment in je leven waar je echt naar uitkeek! Helaas moest je eerst door de moeilijkste jaren van je leven gaan. Ik zou je zoveel willen vertellen en je willen waarschuwen. Dat zou je een hoop ellende bespaard hebben. Maar helaas moet je de ellende doorstaan, anders zou je die levenslessen nooit geleerd hebben. Vergeet nooit dat het altijd erger kan en dat er zolang je hoop hebt nog niks verloren is. 

Het leven zal nooit perfect zijn, maar je hebt zoveel dingen die het wel de moeite maken. Je hebt vooral geleerd dat gender maar een sociaal construct is. De wereld is een harde plek en niet iedereen is altijd open minded, maar er zijn gelukkig veel mensen die het wel zijn. Geef de strijd niet op! Streef naar gelijke rechten voor iedereen, want iedereen verdient een plek op deze wereld! Elke dag willen meer en meer mensen opstaan en hun authentieke zelf zijn. Blijf je best doen en vergeet nooit dat het oké is om niet oké te zijn.

Blijf vooral geloven dat de wereld ooit een plek kan worden voor iedereen en niet alleen voor mensen die in de absurde ‘hokjes’ van onze samenleving passen.

Misschien tot binnen 20 jaar? 

Het ga je goed!

Groeten

Gaetano

Auteur | Jana Huysmans

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Longarts Frederik Hermans (slaapcentrum UZA): “Er zijn veel oplossingen tegen snurken, maar toch blijft het frequent voorkomen bij mensen”