Stadhuis Rotterdam

De BoerBurgerBeweging in beweging

De BoerBurgerBeweging (BBB) is een relatief nieuwe politieke partij in Nederland die zich richt op de belangen van boeren en burgers. Maar wat is de achtergrond van deze partij en wat zijn de belangrijkste standpunten?

Het begin

De BoerBurgerBeweging werd in 2019 opgericht door Caroline van der Plas. Ze zag dat de belangen van boeren niet goed werden vertegenwoordigd in de politiek en besloot daar zelf iets aan te doen. De partij richt zich niet alleen op de belangen van boeren, maar ook op die van burgers. Dit sprak ons dus enorm aan.

De BBB is een conservatieve partij die zich sterk maakt voor het behoud van het platteland en het boerenleven. De partij wil bijvoorbeeld af van de stikstofregels die volgens de BBB onrealistisch en onwerkbaar zijn. De aanpak die we hiervoor gebruiken is dus ook contact zoeken met die politieke kant om deze visie te begrijpen.

Verassing

De BBB heeft momenteel één zetel in de Tweede Kamer, die wordt ingenomen door Caroline zelf. De partij deed voor het eerst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 en wist direct één zetel te veroveren. Dit was opvallend, omdat het voor een nieuwe partij moeilijk is om direct zetels te bemachtigen.

Hoewel de partij dus nog klein is, heeft de BBB wel de aandacht weten te trekken met haar opvallende standpunten en het charismatische optreden van Caroline van der Plas. Of de partij in de toekomst verder zal groeien en meer invloed zal krijgen, zal de tijd moeten uitwijzen.

Auteurs | Maximilian Van Haeren, Alex Weuts, Rik Van Echelpoel

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Foto genomen door Naningui Patel
“Ik stuurde 165 mails naar televisiebedrijven”