Amsterdamse vlag wappert

De harmonieuze multiculturaliteit in Amsterdam

De multiculturaliteit in Amsterdam is niet meer weg te denken. De stad is een populaire bestemming voor zowel toeristen, als voor migranten. Deze diversiteit gaat vaak gepaard met opkomen voor de problemen in eigen land en dit brengt protesten in de stad.

Amsterdam als multiculturele stad

Meer dan de helft van de inwoners van Amsterdam heeft buitenlandse roots, eerste of tweede generatie allochtoon dus. Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek is 50,3% van de inwoners geen Nederlander, en heeft minstens één ouder die geboren is in het buitenland. 

Recht op vrije meningsuiting

Nederland heeft het recht op vrije meningsuiting voor alle inwoners, iets waar vele allochtonen niet van kunnen genieten in hun thuisland. Daarom dat men er gebruik van maakt binnen de Nederlandse grenzen, met behulp van vredevolle protesten en demonstraties.

Press freedom

In een land als Nederland verwacht je mediavrijheid, toch staat het land maar op de 28ste plaats in de wereld. Dit komt door de moord op de journalist Peter R. de Vries die in 2021, op klaarlichte dag werd vermoord. De laatste jaren is er ook veel meer agressie tegen journalisten en dat verklaart de zware daling in de ranking. In 1848 werd deze grondwet vastgelegd, maar pas in de jaren ‘60 mag alles gezegd worden. Sinds 2002 stond Nederland altijd in de top 10 dus dit is zorgwekkend volgens de Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ).

Authors I Aurelie Somers, Katharina Rocabado, Roos Rutgeerts & Viktoria Marinova

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Skyline Kruibeke
Burgemeestersoap in Kruibeke