Beloetsjistanen protesteren tegen de illegale bezetting van Pakistan

Vrede en solidariteit op het Damplein

Op zondag 26 maart kwamen organisaties uit verschillende hoeken van de wereld samen op het Damplein, om te betogen voor vrede en tegen corrupte regeringen. Zo protesteerde de organisatie ‘Samen voor Nederland’ tegen de Nederlandse regering.

Wantrouwen in de overheid

De voornamelijkste reden voor protest was het wantrouwen in de Nederlandse regering. De protestanten vinden dat Mark Rutte alleen maar loze beloften doet, en niet bekommerd is om burgers zoals het zou moeten. Concreet bewijs was niet te verkrijgen, en er werd ook een steek gegeven naar de Nederlandse media, die er alles aan doen om Rutte te beschermen.

Verschillende maatschappelijke problemen

Er kwamen verschillende maatschappelijke problemen aan bod. Het conflict tussen Rusland en Oekraïne, het conflict tussen Pakistan en Beloetsjistan, de woede omwille van de oorlog tussen Palestina en Israël, protesten tegen de opsluiting van Pedro Castillo en de chinese protestanten kwamen op tegen de opsluiting van de beoefenaars van Falun Dafa, een verbannen religieuze beweging. 

Authors l Katharina Rocabado, Aurelie Somers, Roos Rutgeerts & Viktoria Marinova

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Linkse stad in een rechts land