Antwerp-kapitein staat de pers te woord.

Royal Antwerp kan dit weekend de titel veroveren: “Als je er zo dichtbij bent, moet je hem pakken”

Royal Antwerp FC kan komende zondag in eigen stadion voor het eerst sinds 1957 de titel in de wacht slepen. De zesde confrontatie van dit seizoen tegen Union wordt er zo mogelijk één om nooit te vergeten. “De titel is heel dichtbij, maar kan ook snel heel ver weg zijn”, omschreef Alderweireld het gevoel bij Antwerp.

Het unieke persmoment illustreerde het belang van de wedstrijd komende zondag. Een goedgevulde perszaal mocht Jean Butez, Toby Alderweireld en Mark van Bommel op de rooster leggen. Hot-topic: de titel.

Slapende reus wakker geschud

De Antwerpse kapitein hield de druk af: “Natuurlijk heerst er een gezonde spanning, maar die moet je gebruiken om jezelf beter te maken. We moeten de euforie ook niet laten leiden tot onnodige risico’s. We gaan al onze krachten op het veld achterlaten om die titel binnen te halen.”

Door: Yarno Voets

De tegenstander is dan ook niet de minste. Union en Antwerp speelden dit seizoen reeds vijf keer tegen elkaar, komende zondag wacht het zesde onderonsje. Antwerp-trainer Mark van Bommel maakt de evenwichtsoefening: “Het gaat allemaal om details die de ene of de andere kant opvallen. Het is de sleutel om zaken die we niet in de hand hebben uit te sluiten, en wat we wel in de hand hebben zo mogelijk uit te voeren.”

Voor Alderweireld persoonlijk, een rasechte Antwerpenaar, is het een unieke kans om in zijn eerste jaar zijn thuisstad een titel te bezorgen. “We hebben de slapende reus wakker geschud. Het is altijd een droom geweest om de titel te pakken, en dat was dan ook motivatiepunt één als ik hier aankwam.”

Tribune 2 vullen

Maar wat maakt dit seizoen dan anders dan vorige jaren, waar de club de stap naar de titel niet kon zetten? Butez verklaart: “De komst van enkele klassepelers, zoals Vincent Janssen en Toby Alderweireld, zorgde voor stabiliteit in de ploeg. Ook defensief. Die (defensieve) stabiliteit is nodig om voor de titel te spelen. De ambitie en inzet van elke speler individueel is ook belangrijk geweest in dit verhaal.”

Dat iedereen met een Antwerp-hart erbij wil zijn is geen verrassing. Ook Alderweireld kreeg talloze aanvragen van mensen die tickets wilden bemachtigen: “Ik zou tribune 2 kunnen vullen met het aantal mensen dat van mij tickets vroeg afgelopen week (lacht).”

Het is op momenten als deze dat de ultieme winnaar in Mark van Bommel tevoorschijn komt: “Als je er zo dichtbij bent, moet je hem pakken.”

Een heel seizoen lang knokte Antwerp zich naar de positie waarin het zich nu bevindt. In een samenwerking met RAFC, volgde onze journalist de club het hele seizoen op de voet. Interviews, persconferenties en matchen bijwonen vormde hét dossier van het seizoen. RAFC: de zoektocht naar de zege verschijnt 4 juni. Stay tuned.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
MAS 100 x Congo wereldtentoonstelling 1894
“We zouden Leopold II beter van zijn sokkel halen”