Op set

Een duik in de wereld van documentaires en perswerk

Stage lopen is een waardevolle ervaring die ons de mogelijkheid biedt om een kijkje te nemen in de echte wereld en praktische vaardigheden op te doen. Onlangs had ik het voorrecht om stage te lopen bij Find Muck Productions, een inspirerende non-profit organisatie gevestigd in Gent. Tijdens mijn stageperiode kreeg ik de kans om mee te werken aan een fascinerende documentaire, artikels te schrijven voor Belga en persconferenties bij te wonen. In dit artikel wil ik graag mijn ervaringen delen en hoe deze stage mijn kijk op de media-industrie heeft veranderd.

Find Muck Productions 

Find Muck Productions is een gerenommeerde non-profitorganisatie die zich inzet voor het maken van diepgaande en impactvolle documentaires. Ze hebben een sterke focus op sociale kwesties en het belichten van onderwerpen die vaak over het hoofd worden gezien. Vanaf het moment dat ik bij de organisatie aankwam, werd ik verwelkomd door een team van toegewijde professionals die gepassioneerd waren over hun werk.

Meewerken aan een documentaire 

Een van de hoogtepunten van mijn stage was de mogelijkheid om mee te werken aan een documentaire over brugfiguren in het onderwijs. Ik kreeg de kans om betrokken te zijn bij elke fase van het productieproces, van onderzoek en interviews tot het bekijken van ruw materiaal en het bieden van feedback. Het was een oogopenende ervaring om te zien hoeveel werk er achter de schermen wordt verzet om een boodschap effectief over te brengen aan het publiek. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om zorgvuldig te plannen, samen te werken en door te zetten, zelfs wanneer uitdagingen zich voordoen.

Artikels schrijven voor Belga

Naast mijn betrokkenheid bij de documentaire kreeg ik ook de kans om artikels te schrijven voor Belga, een bekend persagentschap. Het was een geweldige gelegenheid om mijn schrijfvaardigheden te verbeteren en te leren schrijven in een professionele en journalistieke stijl. Ik werkte aan verschillende onderwerpen, variërend van culturele evenementen tot sociale kwesties.

Persconferenties bijwonen

Een ander aspect van mijn stage bij Find Muck Productions was het bijwonen van persconferenties. Dit gaf me de mogelijkheid om de interactie tussen journalisten, filmmakers en het publiek te observeren. Ik zag hoe belangrijk het is om duidelijk en beknopt te communiceren en om de boodschap effectief over te brengen. Het bijwonen van deze persconferenties gaf me een waardevol inzicht in de dynamiek van de media-industrie en de rol van public relations.

Een stage vol hoogtepunten en leermomenten

Mijn stage bij Find Muck Productions was niet alleen een kans om praktische ervaring op te doen in de media-industrie, maar het bood ook talloze mogelijkheden voor persoonlijke groei en leermomenten. Naast mijn betrokkenheid bij de documentaire en het schrijven van artikels, had ik het voorrecht om de koning te ontmoeten tijdens een bezoek aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen, kreeg ik de kans om een verslag te maken over het grootste containerschip dat ooit in de Haven van Antwerpen is aangekomen, bezocht ik de Lays-fabriek, werd ik uitgenodigd op de Flandria-boot waar ik mocht meesmullen van een 3-gangenmenu voor journalisten, wat me een voorproefje gaf van de wereld van pers- en mediabijeenkomsten. 

Een van de meest opwindende ervaringen was toen ik de kans kreeg om als klankman te werken op de set van een productie. Dit gaf me inzicht in de technische aspecten van het maken van films en documentaires en de rol van geluidsopname in het overbrengen van een verhaal. Tot slot had ik de eer om het begin van de documentaire te mogen verzinnen, waarbij ik mijn creativiteit en inzicht in het verhaalproces kon benutten. Het was geweldig om te zien hoe mijn ideeën werden opgenomen en verder ontwikkeld in het productieproces.

Een onvergetelijk avontuur in de mediawereld

Mijn stage bij Find Muck Productions was een ongelooflijke ervaring waarin ik betrokken was bij verschillende aspecten van de media-industrie. Van het werken aan een boeiende documentaire tot het schrijven van artikels, het bijwonen van persconferenties en het ontmoeten van belangrijke publieke figuren, elke dag bracht nieuwe uitdagingen en leermomenten met zich mee. Deze stage heeft mijn passie voor media versterkt en me waardevolle vaardigheden en inzichten gegeven die ik in mijn toekomstige carrière kan toepassen. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en zal deze ervaring voor altijd koesteren. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Na drie jaar studeren was het tijd voor het echte werk