City Pirates

Algemeen directeur City Pirates Michiel De Visschere: “City Pirates moet een thuis worden voor onze jongeren”

De voetbalclub City Pirates mag extra subsidies verwachten. De komende vier jaar mag de club elk jaar 70.000 euro op haar bankrekening bijschrijven. Dat heeft minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) beslist. De City Pirates staan bekend voor hun goede jongerenwerking en sociaal werk, en volgens algemeen directeur Michiel De Visschere wil de club de nu reeds succesvolle werking duurzaam maken.

Wat betekent deze subsidie concreet voor een organisatie zoals jullie?

De Visschere: Dit kapitaal kan ons helpen om enerzijds onze reeds bestaande projecten zoals onder andere onze muziekstudio de ‘River Side Studio’ te verduurzamen, anderzijds is het ook een goeie kans om onze huidige jongerenwerking verder te ontwikkelen. En hoewel het bedrag van de subsidie niet voldoende is om de twee werkingen volledig te financieren, zorgt het er toch voor dat we financieel voor een groot deel verzekerd zijn.

Hoeveel jongeren nemen er deel aan de door jullie georganiseerde initiatieven?

De Visschere: Het is heel moeilijk om daar een exact aantal op te plakken. In totaal tellen we op dit moment, samen met onze partnerclub TOR Deurne Pirates, meer dan 1500 spelers. De recreatieve leden, die deelnemen aan onze projecten, zijn echter niet echt bij ons aangesloten. Het is dus niet mogelijk het exacte aantal jongeren dat we bereiken via onze projecten te achterhalen.

Jullie hebben in het jaar 2022 zo’n 650 jongerenprojecten gedaan, los van voetbaltrainingen en -wedstrijden. Worden dit er nu, met de nieuwe subsidie, nog meer?

De Visschere: Dat kan natuurlijk altijd, maar het is bij ons niet zo zeer de bedoeling ons vast te pinnen op cijfers. We willen ons vooral focussen op een goede begeleiding voor jongeren die we bereiken via onze projecten. Bij City Pirates willen we met onze projecten een echte thuis zijn voor onze jongeren, om op die manier hun vertrouwen te winnen. Dat is absoluut essentieel om sociaal werk te kunnen verrichten. Voor ons is dat belangrijker dan van die 650 projecten pakweg 700 projecten te maken.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Verkeerschaos Pelikaanstraat