De klusjes in huis doen

Al twee weken lang zit België in Quarantaine. De kans dat de periode van quarantaine verlengd wordt is groot. Alle hoge scholen blijven al zeker ‘dicht’ tot 18 mei.

Tijd te veel

Door de quarantaine heeft iedereen tijd te veel. De dagelijkse routine valt weg en mensen weten geen raad met zichzelf. Zo ook mijn ouders, zij hebben besloten om ons huis een nieuw lekje verf te geven. Het hele huis is de afgelopen dagen een heuse werf geweest. Sinds woensdag zijn ze klaar met verven en moesten dus iets nieuw verzinnen om te doen. Ze besloten om de auto’s te wassen en de tuin eens stevig onder handen te nemen, dit heeft alles te maken met de stralende zon.

De gevoelens

Iedereen bij mij thuis zaagt niet over de quarantaine of over de verveling want ze hebben nog genoeg om zichzelf bezig te houden. Wel is iedereen bezorgd over de mensen die ze persoonlijk kennen en dan zeker om de kwetsbare groep. Daarom doen we zo veel mogelijk boodschappen doen voor hen, zodat zij zo min mogelijk risico’s moeten nemen.

Schoolwerk

Meer en meer begin besef ik dat deze periode echt heel bijzonder is. Dat een virus uitbreekt en mensen doodt is al meermaals voorgevallen, maar het werkelijk overschakelen tot maatregelen zoals quarantaine en het sluiten van openbare plaatsen is iets wat nog nooit is gebeurd. Om mezelf bezig te houden tracht ik elke ochtend een dagindeling te maken met voldoende ontspanning maar zeker ook met sportactiviteiten en schoolwerk. Het school is misschien dan wel in quarantaine toch moeten studenten werken voor school en dat is logisch.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“De handbaltraining zal ik het hardst missen” (Timour, 19)