New York Marathon

Marathonloper Koen Naert kijkt uit naar marathon in New York: “Mijn voorbereiding kan niet beter”

Op 5 november vindt in New York de New York City Marathon plaats. Belgisch marathonloper Koen Naert zal, in functie van de Spelen in Parijs in 2024, deelnemen aan de marathon. De West-Vlaming is er naar eigen zeggen helemaal klaar voor: “Zowel mentaal als lichamelijk kan het niet beter”, klinkt het.

De marathon van New York is één van de belangrijkste marathons op de kalender en staat erom bekend een zwaar parcours voor te schotelen aan de marathonlopers. Het is ook meteen de laatste marathon die Naert loopt voor de olympische marathon in Parijs. Hij wil er zijn limiet opzoeken om zich zo optimaal voor te bereiden voor volgend jaar: “De marathon van New York is echt zwaar. Je zit er met veel bruggen en ‘avenues’, wat automatisch voor een pak hoogtemeters zorgt. Natuurlijk is elke marathon anders, maar de marathon van New York sluit toch voor een stuk aan bij die van Parijs. Het zal een goede voorbereiding zijn”, aldus Naert.

Het doel van Naert is om in de top 8 te eindigen, maar door de grote concurrentie die aan de start zal staan, zal dat volgens de topatleet allerminst makkelijk worden: “Het deelnemersveld is om van achterover te vallen. Veel grote namen en vaste waarden zullen aan de start staan in New York. We zullen dus moeten zien wat we dit jaar kunnen verwezenlijken, maar ik kijk er naar uit. Ik heb me op de best mogelijke manier voorbereid.”

Er wordt door de organisatie accommodatie voorzien vanaf donderdag 2 november. Opvallend: de Belgische marathonloper vertrekt zondag 29/10 al naar New York, exact één week voor de marathon. “Dat is een keuze die ik zelf maak. Ik ben erg gevoelig aan tijdsverschillen, dus vertrek ik graag op tijd zodat ik top aan de start kan staan. Als die extra dagen die ik in New York doorbreng daarvoor kunnen zorgen, is dat een investering die ik met plezier doe.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
5 Series die je MOET zien tijdens jouw quarantaine