Mark Van Bommel op de persconferentie STVV-Antwerp

Antwerp-trainer Mark Van Bommel: “onze spelers weten hoe ze Koita moeten aanpakken”

Royal Antwerp gaat de strijd aan met Sint-Truiden op vrijdagavond in de 15de speelronde van de Jupiler Pro League. Antwerp staat op dit moment op plaats 5 en wil dat graag zo houden. Bij een overwinning kan het zelfs dat ze naar de 4de plaats springen. Sint-Truiden heeft de punten ook hard nodig, zij staan momenteel op plaats 8. Antwerp moet wel op zijn hoede zijn, Sint-Truiden-speler Koita scoorde dit seizoen al 10 doelpunten in de competitie.

Koita heeft dit seizoen al 10 doelpunten gemaakt in de Pro League, hebben jullie al een plan om hem af te stoppen?

Koita is heel belangrijk voor Sint-Truiden, hij heeft een goede individuele actie en is een erg dynamische speler. Hij doet me een beetje denken aan Noa Lang. Het is dan ook een speler die heel lastig te verdedigen is. We hebben het er gisteren en vandaag over gehad hoe we hem gaan aanpakken. Onze spelers weten wat het gevaar is en wat zijn typische acties zijn.

Ga je tegen Sint-Truiden roteren omdat er dinsdag een Champions League wedstrijd op het programma staat of gebruik je de sterkste elf?

Wij zijn nog niet zo ver om spelers rust te kunnen geven. We moeten ons concentreren op de volgende wedstrijd, dat is in dit geval Sint-Truiden. Wij willen in de competitie ook bijblijven dus dan moeten we dit soort wedstrijden winnen.

Hoe staat het met de geblesseerde spelers?

Sam Vines is weer inzetbaar. Mandela Keita, Anthony Valencia, Jacob Ondrejka en Björn Engels zijn nog niet fit. Die zullen er dus niet bij zijn tegen Sint-Truiden.

Mandela Keita trainde al wel mee deze week, is hij wel inzetbaar tegen Shakthar volgende week?

Dat wordt krap. Mandela is nu ook nog niet wedstrijdfit dus ik betwijfel of hij mee zal kunnen doen tegen Shakthar volgende week dinsdag.

Het is de laatste wedstrijd van de heenronde in de competitie, hoe kijk je terug op de heenronde?

We hebben te weinig punten. Maar we moeten ook de positieve dingen bekijken. Het voetbal is beter dan vorig jaar. We worden steeds stabieler en dat kan je zien aan de wedstrijden tegen Porto en Lierse. Ongeacht wie er speelt, we blijven op ons niveau spelen en we domineren veel wedstrijden. Iedereen weet wat hij moet doen en dat zorgt er automatisch voor dat je meer wedstrijden gaat winnen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
'Ook in donkere tijden schijnt de zon' - Renée De Smedt
‘Blijf in uw kop!’