Chaos alom tijdens onze twee radioshow

Vandaag was het tijd voor onze tweede radioshow. Vooraleer we begonnen liep alles mis. Radiostudio 1 was kapot. Drama! Voor de eerste keer ooit zagen we Bram Kortleven met stress. Jingles, geluid en muziek werkten niet… Gelukkig is er nog een tweede studio. Eind goed al goed!

Na een hoop stress konden we starten aan de show. Die stond vandaag in het teken van de witte stok. Dat is de internationale dag voor mensen die blind zijn. Jaan en Noa gingen op pad met iemand die slechtziend is, om op die manier een inkijk te krijgen in hun leven en de gevaren van het verkeer. De witte stok staat symbool voor zelfstandigheid. Op die manier kunnen slechtzienden zelf voelen waar ze kunnen en moeten wandelen, denk maar aan de bolletjes op de grond aan de tramsporen.

Tegenwoordig zijn er veel hulpmiddelen voor mensen die blind of slechtziend zijn, zoals braille en AI. Voor wie de straat op gaat zijn er de witte stok en een blindengeleidehond. Daarom belden we vandaag met de brailleliga en de vzw Vrienden der Blinden en Slechtzienden. We belden ook een oogarts voor de technische en geneeskundige kant van blindheid. Ook de eerste aflevering van de Slimste Mens Ter Wereld kon natuurlijk niet ontbreken.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Racisme in tijden van corona