Wandeling

Dat België in ‘lockdown’ gaat had ik nooit zien gebeuren. Ik had er altijd hoop in dat ze het virus snel onder controle gingen krijgen en wij er niet veel van gingen merken. Mijn verwachtingen waren dus duidelijk fout. Mijn grote angst is vooral dat iemand van mijn omgeving in aanmerking komt met het virus. Dit is tot nu toe nog niet het geval. De angst hiervoor is enorm aanwezig in huis. Dit komt omdat mijn mama een paar jaar geleden een erge longziekte had. Haar longcapaciteit was erg gedaald en ze lag weken op intensieve zorg. Dit waren verschrikkelijke tijden voor heel de familie en willen dus zoiets zeker niet opnieuw meemaken. Het risico dat mijn mama het virus kan krijgen is erg groot. We houden ons dus strikt aan de maatregelen, wat iedereen zeker zou moeten doen! 

Om onze gedachten af te leiden van het dagelijks slechte nieuws, gaan we vaak wandelen. We hebben 2 lieve viervoeters in huis die hun dagelijkse wandeling zeker nodig hebben. Dit zorgt ook voor ontspanning, en gezonde buitenlucht kan nooit kwaad. Zeker nu het zonnetje de laatste dagen ons goed te vriend is, genieten we hier met volle teugen van.

Zoals in elk huishouden, kan de frustratie bij iedereen erg oplopen. Logisch als je 24 op 24 bij elkaar zit, zonder sociaal contact. Door de wandelingen krijgen we allemaal terug wat rust in ons hoofd en vergeten we alle stress die voortdurend naar ons hoofd wordt geslingerd door de vele nieuwsberichten. De wii, die jarenlang in de kelder stond, heeft ondertussen ook terug een plaatsje gekregen in de living.

Lisa Debeuckelaer

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Asociaal Europa: Armoede in strijd met de economie