“De handbaltraining zal ik het hardst missen” (Timour, 19)

Timour, student fysica aan de KUL, kan het voorlopig goed volhouden om in zijn kot te blijven. “Ik hou me nu vooral bezig met school. Lessen volgen, studeren, oefeningen maken,… Gelukkig kan dit tegenwoordig allemaal online. Verder speel ik soms wat FIFA of ik kijk series via Netflix.”

De verveling slaat nog niet toe bij Timour. “Niet echt, dankzij de universiteit. We krijgen alle lessen online via Toledo, een elektronische leeromgeving. Het is een andere manier van aanpakken, maar het voordeel is dat je alles wat meer op eigen tempo kunt doen. Je hebt nog meer zelfdiscipline nodig, wat bij mij wel redelijk lukt.”

Buiten komen om te sporten doet Timour momenteel niet zo veel meer. “Ik heb best veel werk met school en met sport hou ik me nu niet zo bezig. Af en toe wandel ik wel eens met de honden, voor zover dit nog mag. Waarschijnlijk zal ik de komende weken het sociaal leven het hardst missen. Het uitgaan, maar vooral nog  de wekelijkse handbaltraining.”

Het gezin Meeusen is extra voorzichtig. “Ik was extra vaak mijn handen, hou voldoende afstand, tenzij het een gezinslid is en ga momenteel niet meer op bezoek bij mijn grootouders. Ik ga ook niet buiten als het niet nodig is. Mijn moeder gaat enkel naar mijn oma op boodschappen te doen voor haar. We proberen via Messenger nog contact te houden. Ook proberen we ervoor te zorgen dat onze paarden voldoende bewegen. Moeilijk, omdat we uiteraard niet zomaar overal naartoe mogen gaan.”

Wouter van Biezen

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Oppositie boos na aanstelling Antoine Denert tot Kruibeeks burgemeester