Koppel uit elkaar

Uit elkaar gaan in tijden van corona

Het is niet makkelijk om een partner te vinden in deze tijd, maar zo is het ook moeilijk om een afstandsrelatie te behouden. Hayke De Witte, een 21-jarige vrouw die ondertussen twee maanden single is, bevestigt dit. 

Een jaar en acht maanden vormden we een koppel. Onze relatie verliep altijd zeer goed. Zo hadden niet vaak ruzie en konden het heel goed vinden met elkaar. Heel af en toe hadden we eens een discussie, wat vrij normaal is in een relatie, maar dit viel goed mee. Ik had het gevoel dat ik echt een soulmate had gevonden. Maar toen corona in ons land kwam, ging het bergaf tussen ons. Mijn ex-vriend is een Nederlander. Hij zat hier in de week in Antwerpen op kot, maar besliste om terug in Nederland te gaan studeren en verhuisde naar daar. Doordat we elkaar heel weinig zagen door het coronavirus, besefte ik dat ik iemand verdiende die altijd voor me kan klaarstaan en voor mijn deur kan staan als ik het moeilijk zou hebben. Door het coronavirus kon hij niet elke dag bij mij zijn. Zeker ook niet toen ons land besliste de grenzen te sluiten. 

Het was niet meer leefbaar voor ons en dit was vooral te wijten aan de afstand. Ik wilde nog wel wat sturen met hem, maar hij had amper tijd en daardoor hoorde ik hem weinig. Ik had het gevoel dat hij geen moeite meer deed voor mij en dit was heel lastig. Ik had het gevoel dat ik mezelf wat kwelde. Ik probeerde ook vaak af te spreken, maar dan liet hij niets meer weten. Ik was ook altijd degene die het initiatief moest nemen en hier had ik echt genoeg van. In een relatie moet er wat actie komen van beide kanten, vind ik. Vanaf dat het coronavirus in ons land kwam, deed hij amper moeite en ik had er geen zin meer in. 

Momenteel ondervind ik verschillende emoties. Enerzijds mis hem wel, omdat we bijna twee jaar een relatie hadden en ik me soms wel eenzaam voel. Anderzijds kwel ik mezelf niet meer als hij niet zou antwoorden. Ik moet me niet meer slecht voelen in de relatie en daar ben ik wel gelukkig om. 

Om me niet eenzaam te voelen, downloadde ik Tinder terug. Deze app had ik twee à drie weken op mijn smartphone staan. Ik heb ook een date gehad. Ik vond het verschrikkelijk… Ik dacht constant aan mijn ex-vriend, ik vond het totaal niet leuk en heb hier ook echt niet van genoten. Ik zie mezelf nu nog niet daten eigenlijk, dit heb ik wel ontdekt. Ik ben ook niet van plan om Tinder terug te downloaden. Ik wil even alleen zijn en toch proberen te genieten van het single leven. 

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstDemi Verborgt
Eindredactie tekstEmma Schelfhout
Eindredactie onlineMats Somers

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Tweedehands? Tweede kans.