7 tips tegen verveling in tijden van corona

We zitten een goede week thuis en onze tijd vullen begint stilaan moeilijk te worden. De meesten onder ons zitten thuis en weten met zichzelf geen blijf meer, zelfs thuiswerk wordt saai. Begint je week eentonig en saai te worden? Hier heb je 7 tips om de verveling in coronatijden tegen te gaan.

1. Maak een wandeling

Ga eens naar buiten en maak eens een wandeling. Een beetje beweging kan nooit kwaad. Deze tijd brengt behoorlijk wat stress met zich mee, wandelen is uitstekend om je gedachten even te verzetten. Geniet van alles rondom je en neem een moment voor jezelf nu dat eens gaat.

2. Download een fitnessapp

Net zoals een wandeling maken helpt sporten om je gedachten te verzetten. Je kan dan wel niet naar een fitnesscentrum of de sportschool maar dat mag je niet tegenhouden om niet meer te sporten. Zoek leuke en haalbare oefeningen op en sport in je woonkamer. Je hoeft je er zelfs niet voor te verplaatsen, makkelijker kan niet, toch?

3. Bellen

We zullen onze vrienden een tijdje niet in het echt zien, maar bel eens met elkaar. Sms’en doen we elke minuut van de dag maar bellen is persoonlijker, je hoort elkaars stem nog eens. Vertel elkaar hoe je deze dagen doorbrengt en misschien haal je nog inspiratie uit andermans bezigheid.

4. Bakken

Heb je doorheen de week nooit tijd om nieuwe creaties uit te proberen? Nu kan dat. Experimenteer in je keuken en ontdek nieuwe smaken door eens iets lekkers te bakken. Je verzet je gedachten en het is nog eens leuk ook! Je kan er vervolgens iemand anders ook nog eens een plezier mee doen!

5. Boodschappen voor andere

We moeten ons nuttig maken voor de zwakkere in deze maatschappij. Weet je in je buurt oudere mensen wonen of mensen met een zwakke gezondheid? Ga er eens langs en vraag of je iets voor hen kan doen. Je kan voor hun boodschappen gaan doen en dingen geven die jij zelf niet nodig hebt. Hebben ze geen hulp nodig? Dan wordt het wel nog erg geapprecieerd! Een goede indruk bij de buren heb je dan ook weer gemaakt.

6. Vergeet jezelf niet

Denk ook aan jezelf. Je hebt misschien zware maanden achter de rug en neem tijd om te ontspannen. Neem een bad, lees een goed boek, ruim je kamer op,… Veel tips om van je verveling af te zijn. Leg je gsm even weg en ontspannen maar!

7. Stel doelen op

Maak een lijstje van wat je tijdens deze coronacrisis allemaal wil doen, gedaan met uitstellen! Schrijf alles op en stel doelen op wat er in je huis nog moet gebeuren. Je hebt tijd genoeg en kan eindelijk beginnen aan die lang uitgestelde klusjes. Geen excuses meer dat je andere dingen moet doen.


Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Probeer er het beste van te maken