Stef Wauters informeert ons over COVID-19

#BlijfInUwKot

Het Coronavirus heeft ons land in zijn greep. België is na China en Italië het derde land op rij dat het zwaar te verduren krijgt tijdens deze crisis. Eergisteren werden ons strenge maatregelen opgelegd inzake buitenkomen en samenscholing door premier Wilmès. Ik denk dat we ons gelukkig mogen prijzen met een premier zoals zij. Redelijk new on the job en toch staat ze zo sterk in haar schoenen tijdens een zenuwslopende periode als deze.

Zenuwslopend. Dat is een woord dat we wel in de mond mogen nemen als we het over de afgelopen week hebben. Vorige maandag spraken mijn vrienden en ik er nog lacherig over dat ‘alle scholen binnenkort wel zouden sluiten’. ‘Joepie, uitslapen!’, ging het. Maar het razende tempo waarmee deze problematiek escaleerde, snoerde ons vrijwel meteen de mond. Nu zien we elkaar enkel nog door onze LCD-schermpjes. Triest.

Toch willen we er graag alles aan doen om dit nare beestje zo snel mogelijk de wereld uit te helpen. Mijn grootouders zijn bang. Mijn ouders zijn bang. Ik ben bang. ‘Blijf in uw kot!’, zo klinkt het al enkele dagen op sociale media. En tóch gingen jongeren massaal nog op café de avond voor die maatregelen ingelast werden. Ook triest.

Het was moeilijk door alle fake news en mythes over het virus heen te kijken. Dagelijks verscheen er wel een of ander van de pot gerukt bericht. Betrouwbaar? Totaal niet. Het was elke avond om 19u gewoon nagelbijtend afwachten wat Stef en Martine te zeggen hadden. We kunnen niets anders doen dan thuis blijven. Doe je het niet voor jezelf, omdat je ‘daar wel tegen kunt’, doe het dan voor je oma of voor je bejaarde buurman. Wees solidair en denk aan iedereen. Blijf in uw kot, gebruik uw verstand en was uw handen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Blanco tenues voor Denemarken