Positieve motivatie vinden

Het coronavirus is overal. Met wie je ook praat, op een gegeven moment gaat het sowieso over corona. Heel de wereld heeft het er over. Dat vind ik speciaal, iedereen praat er over en iedereen heeft er ook zijn eigen mening over. 

Zo goed als alle mensen waarmee ik over het coronavirus heb gepraat, zijn heel angstig en redelijk pessimistisch. Behalve mijn grootouders dan, zij verwachten me nog steeds wekelijks om een koffietje te komen drinken. De meerderheid heeft weinig hoop dat het beter gaat worden. Deze mening is eigenlijk ook gewoon logisch en verwachtbaar. Elke 10 minuten krijgen we een notificatie op onze smartphone dat er weer nieuwe besmettingen en doden zijn. Toch kreeg ik geen notificatie dat er ondertussen al in de 400 Belgen genezen zijn. Het is belangrijk dat we focussen op deze positiviteit.

Toen ik een collectie van getallen en statistieken had gevonden op worldometers.org, een site met algemene werelddata, werd ik erg hoopvol naar de toekomst toe. 7 op 8 van de mensen in China die besmet werden met corona zijn namelijk ondertussen genezen. De nieuwe besmettingen zijn daar ook enorm verlaagd. Net daarom is het belangrijk dat we binnen blijven.

Waarschijnlijk zal de situatie bij ons wel even erger worden voordat het beter kan worden, maar we mogen niet vergeten optimistisch te kijken naar de toekomst. Dat is wat mij ook de motivatie geeft om binnen te blijven. Wat mij ook minder stress gaf, was tegen mezelf te zeggen dat je niet binnen moet blijven uit angst van het virus, maar omdat het daardoor beter kan worden.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Joachim Deman, Rode Kruis-Vlaanderen: “Bloed geven moet je echt voor de anderen doen”