Sociale media

Sociale media als redding

De voorbije weken steeg de nervositeit over de Corona pandemie aanzienlijk. En het ziet er niet naar uit dat de situatie snel gaat verbeteren. Maar het dagelijkse gebruik van sociale media maakt de semi lockdown draaglijk.

De onzekerheid

Omdat we te maken hebben met een tot nu toe onontdekt virus, zijn de mensen enorm kleinmoedig. Dat is vooral te zien aan het hamstergedrag van de laatste dagen. Ook voor onze virologen is het erg moeilijk om onze bevolking gerust te stellen. Tot dan zullen we moeten roeien met de riemen die we hebben.

De hoopgevende tweet

Door de vraag om allemaal in huis te blijven en dus het sociaal contact tot het minimum te beperken, valt het me op dat sociale media een grote uitlaatklep vormt voor de Vlaamse bevolking. Vragen, raad, steun, etc. Je vindt het dezer dagen non-stop op Twitter, Facebook en Instagram. Eén specifieke tweet gaf mij en vele andere personen een enorme houvast en veel morele kracht. Dat was een vraag of een huwelijk op 20 juni nog kan plaatsvinden. Deze vraag beantwoordde Marc Van Ranst met de zin “Dat zal wel lukken! (20/6 is mijn verjaardag 😉 )”.

Homeparty

De sociale media zorgt ervoor dat je je gedachten kan verzetten. De app genaamd “Homeparty” maakt van elke normale videochat een feestje. Het verschil zit in de spelletjes die je tijdens je gesprek kunt spelen. Tijdens zo’n gesprek met mijn vriendinnen komt het onderwerp “Corona” wel eens naar boven maar verder is het een goede afleiding van de realiteit.

De bekrachtiging

Men spreekt over ‘een oorlog’, ‘la guerre’ maar we kunnen het moeilijk vergelijken met bijvoorbeeld de oorlog van ’40-’45. Vandaag de dag houden de sociale media de mensen in toom, verspreiden het nieuws en maakt het leven in quarantaine houdbaar. Dit is een vaststelling dewelke mijn gezin, vrienden en kennissen allemaal kunnen beamen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
‘In de opleiding heb ik een brede basis gelegd die al goed van pas is gekomen’ Tom Exelmans, freelancer.