Zes bezigheden om deze ‘semi-lockdown’ te overleven.

Door het uitbreken van COVID-19 worden we gedwongen in social-distancing en isolatie. We zijn nu al een week bezig en we beginnen de verveling al te voelen. Hier zijn zes dingen die je kan doen om zowel je lichaam als je geest bezig te houden.

  1. Gaan lopen

Er wordt dagelijks voorgesteld om binnen te blijven. Dit kan even leuk zijn maar na een paar dagen begin je toch de nood te krijgen om te bewegen. Buiten lopen mag nog steeds. Dit mag ook nog steeds met twee. Veel mensen vergeten dat je moet bewegen om te blijven leven. Lopen is goed voor je lichaam maar ook voor je geest. Het kan dan ook een goede afleiding zijn. Probeer het eens. Je zal zien dat je je direct veel beter voelt.  

  • Serie bingewatchen

Bingewatchen in lang na elkaar, meerdere afleveringen van een serie bekijken. Deze isolatietijden zijn dus het perfecte moment om alle series, waar je daarvoor geen tijd voor had, te bingewatchen. In de maanden maart en april verschijnen er bijvoorbeeld op Netflix heel wat nieuwe series en films. Bijvoorbeeld: het derde seizoen van ‘Elite’, het vierde seizoen van ‘La Casa de Papel, Outbreak en nog veel meer. Maar voor wie geen Netflix heeft, hebben Proximus en Telenet, door deze omstandigheden, een groter, gratis aanbod van films en series die je kan bekijken.

  • Dansen  

Dansen is ook een vorm van bewegen en is voor de mensen die niet graag gaan lopen een leuk en simpel alternatief. Je zoekt je favoriete muzieklijst op en je gaat erop los. Deze activiteit kan je zowel alleen als samen met je hele gezin doen. Door deze gezonde afleiding kan je even gewoon losgaan en al het slechte even vergeten.

  • Taart bakken

Dit is een rustgevende bezigheid voor tijdens deze chaotische tijden. Laat je innerlijke creativiteit naar boven komen en maak de beste cake die je je ooit kan inbeelden. Bijvoorbeeld de lekkere chocolademousse van Jeroen Meus.  Voordat je het weet is de dag al om en heb je iets lekkers om naar uit te kijken.

  • Lezen

Lezen is altijd goed, maar nu is het perfecte moment om jezelf te laten afleiden door een boek. Het is moeilijk om eraan te beginnen, voor mij ook maar voor dat je het weet zit je al een week verder en heb je al drie boeken uit. Zoek een rustige plek in je huis en zet je eraan. Je hebt zoveel keuze; een goede roman, een leuk avontuur of een educatief boek. Probeer het eens.

  • Huiswerk

Op momenten dat je echt niets meer te doen hebt kan je altijd een klein beetje huiswerk proberen doen. Dit natuurlijk het minst leuke om te doen maar het kan je helpen naar de examens toe. Ik raad het niet aan om te studeren gelijk het blok is maar af en toe de leerstof bekijken kan je een grote stap vooruithelpen. Als je de keuze hebt tussen deze optie of een ander, zou ik natuurlijk nog steeds voor de andere kiezen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Uitzendbureaus kunnen vacatures amper bijhouden