Facetimen

Zes positieve dingen tijdens ‘quarantaine’

Elk gesprek, nieuwsbericht en post op sociale media heeft te maken met de globale crisis die aan de gang is. Om al het negatieve even opzij te schuiven vind je hieronder zes positieve dingen die plaats vinden in deze periode.

1: We worden creatief

Plots zitten we minstens drie weken thuis zonder, winkels, cafés en sportactiviteiten in groep. Wat doen we nu? De situatie verplicht ons om creatief te zijn, zodat we ons niet drie weken lang focussen op onze elektronische schermen. Mensen beginnen te lezen, knutselen, home work-outs uit te voeren… Sommige pakken zelfs hun gitaar die ze al jaren niet hebben bespeeld.

2: We zijn verbonden

Overal zie je mooie initiatieven. Mensen spelen muziek voor rusthuizen of zingen op hun balkon voor de buren. Jongeren willen ouderen helpen met hun boodschappen en straten doorheen heel Europa klappen voor alle artsen, verzorgers en verpleegsters…

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje de komende weken, en iedereen wil helpen.

3: De pinguïns kunnen even gaan wandelen

Door het sluiten van de het ‘Shedd Aquarium’ in Chicago kunnen de pinguïns alles buiten hun kooi ontdekken. Niet iedereen is een even grote fan van aquaria, maar dit is in ieder geval hartverwarmend.

4: De aarde kan wat herstellen

Vluchten worden geannuleerd, cruises leggen hun reizen stil en auto’s zal je ook niet zien rijden over de weg. Dit geeft de aarde de kans om zichzelf weer wat te laten herstellen. Het water in Venetië wordt weer blauw en je kan de visjes weer zien zwemmen. Dolfijnen zwemmen bij de kust nu de boten er niet meer passeren en de luchtkwaliteit in China is al sterk verbeterd.


5: Wij kunnen wat herstellen

De komende weken zal het niet voor iedereen rustig zijn. Artsen, verpleegsters, en vrijwilligers werken tegen de klok om ons zo comfortabel mogelijk te laten voelen in deze vreemde situatie. Iedereen thuis heeft zorgen voor wat er nog gaat komen en welke gevolgen er zullen zijn na de ‘quarantaine’. Je kan misschien ook wel voordelen halen uit deze periode. Je werk zal nu misschien wat vlotter gaan door de afleiding van jouw omgeving die er nu niet is.

6: We beseffen wat we allemaal hebben

Door alle maatregelen die ons worden opgelegd hebben we nu meer dan ooit door wat we allemaal hebben. We hebben onze familie, waarvan we nu beseffen dat we ze iets meer hadden moeten bezoeken en we beseffen dat internet en tv en andere media geschenken uit de hemel zijn in situaties zoals deze.

De situatie is niet voor iedereen even makkelijk, maar vele beseffen al hoe goed ze het eigenlijk hebben.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
The life of a journalist