Portret van Lucie

“Je moet zorgen dat je met leuke mensen in quarantaine zit” (Lucie, 21)

Lucie (21), studente Biologie in Innsbruck, Oostenrijk vindt de quarantaine niet zo erg en probeert goede voornemens waar te maken. “De dagen gaan best snel voorbij als je voor iedere dag een plan maakt.”

“Ik zit nu al drie dagen in quarantaine. Twee weken lang zal ik echt moeten binnenblijven tenzij ik naar de supermarkt of apotheek ga. Je mag hier niet de natuur in, ze zijn bang dat er iets met je gebeurt en dan zijn er niet genoeg hulpkrachten die je kunnen redden omdat coronapatiënten nu voorgaan. Geen natuur voor mij dus.

Mijn universiteit organiseert alle lessen online, ik kan dus heel goed werken aan opdrachten en studeren. Eerlijk gezegd vind ik de online lessen bijna beter dan de gewone lessen, daarnaast zit je normaal ook de hele dag binnen als je veel moet studeren. Nu moet ik veel leren en omdat ik niet naar buiten mag, ga ik dat ook echt doen. Ik had anders misschien meer vrienden gezien en omdat ik superveel klim, was ik dan naar de klimhal gegaan. Het vervelende is eerder het gevoel dat je niet naar buiten kan dan dat je echt naar buiten wil. Verder valt het goed mee.

De quarantaine is minder erg dan ik had verwacht, je kan nog steeds naar de supermarkt en je kan je eindelijk focussen op studeren. Ik probeer ook goede voornemens waar te maken: trainen en iedere ochtend yoga doen. De dagen gaan best snel voorbij als je voor iedere dag een plan maakt. Eerlijk gezegd zijn er binnen een hoop dingen te doen, maar je moet wel opletten dat je iedere dag gaat douchen, je kleding aantrekt en dingen gaat doen.

Ik heb geluk met mijn leuke huisgenoten, het helpt heel erg dat ik met hen samen ben. We doen veel dingen samen in huis en motiveren elkaar vaak om te gaan trainen. Je moet wel echt zorgen dat je met leuke mensen in quarantaine zit. Ik kan me niet voorstellen dat je dit in je eentje zou moeten doen.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Suzy Mentens
“Ongeacht waar je helpt, het komt iedereen ten goede”