Laure op reis in Hamburg.
"Niet naar Istanbul deze zomer, het wordt een retourtje naar Oostende." Hier: op reis in Hamburg

Niet naar Istanbul deze zomer, het wordt een retourtje naar Oostende – Laure (19)

Niet bang voor het virus, wel voor de toekomst

Het hoogtepunt in Laures dagen is momenteel TikToks maken met haar zus. Verder houd enkel schoolwerk haar nog bezig. Corona maakt Laure niet ongerust, maar onwetendheid speelt haar wel parten.

“Ik heb niet veel tijd om me te vervelen. Er wachten nog bergen schoolwerk op mij (lacht). Anderzijds zit ik wel met eindeloos veel vragen, en kan maar nergens een bevredigend antwoord vinden..  Kan ik op reis deze zomer? Wordt de zomervakantie ingekort? Wat met examens binnenkort? Kan ik naar school na de paasvakantie?

Je leest zoveel verschillende voorspellingen, dat je gewoonweg niet meer weet hoe de vork in de steel zit. Die onzekerheid is iets waar ik het heel moeilijk mee heb.”

Een aantal weken geleden boekte Laure haar reis voor komende zomer. “Op dat moment was er nog geen sprake van Corona in België. Ik zag het nut niet in van een annulatieverzekering, dat zou toch overbodig geld zijn. Daar heb ik nu enorm spijt van. Het plan was om met de trein van België naar Istanbul te reizen, een trip van bijna drie weken dwars door Europa. Ik ben al maanden alles tot in de details aan het plannen. Ik probeer de hoop erin te houden, maar vrees dat ik tevreden zal moeten zijn met een treinticketje naar Oostende (lacht).” 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Eerste schooldag in aantocht: “Als je voorbereid bent, is dat zo veel gemakkelijker dan dat je op het laatste moment dingen in orde moet maken”