EHBGOIQ – Eerste Hulp Bij Gestoorde Ouders In Quarantaine

“Help, ik zit hier vast met een moeder die gekke verhalen op het internet leest over COVID-19 en nu rare theorieën zit te verzinnen!!! Help, ik zit hier vast met een vader die denkt dat er helemaal geen virus is en dat dit een sociaal experiment is!!! WAT MOET IK DOEN?!”

Als expert in deze situatie, moet ik toegeven dat dit niet altijd even makkelijk is… Opstaan met een absurde theorie, gaan slapen met een nóg absurdere theorie… Geloof me, ik spreek uit ervaring.

Om mijn medemensen uit de nood te helpen bij deze precies eindeloze periode, heb ik een paar tips opgesomd om dit bizarre tijdperk te overleven…

  • Als ze beginnen over een theorie, gewoon ‘JA’ knikken! Dit kan moeilijk lijken, maar het is een val… Ze willen juist dat je in discussie gaat met hen, zodat ze er over kunnen blijven praten, dus pas op!
  • Een andere manier om discussies te vermijden: oordopjes. Je hebt er ongetwijfeld ergens nog een paar liggen van een of ander festival. Mocht je er toch geen vinden, vingertoppen op de tragus (uitstulpje voor het trommelvlies) werkt ook goed!
  • Wat ook kan helpen: voorstellen om naar de winkel te gaan. Dit lijkt misschien niet zo leuk, maar dan ben je plus minus twee uur kwijt… Dat betekent dat je twee uur al zeker en vast niet naar de gekke verhalen moet luisteren, win-win-situatie!
  • Één van mijn beste tips misschien… Doen alsof je de hele tijd voor school bezig bent. Het is vanzelfsprekend dat je ouders je dan met rust zullen laten!
  • Wandelen, fietsen, wandelen, fietsen … Dit is zeker ook een goede manier om te ontsnappen van het gekkenhuis thuis! Als er vraag komt of ze mee mogen, jammer! Je gaat al met een vriendin en volgens de maatregelen mag je maar met twee samen wandelen of fietsen… Jammer hé 🙂
  • Wat ook kan helpen, maar misschien niet even leuk is als de vorige raadgevingen: isoleren in je slaapkamer. Boek lezen, netflixen (Misschien Netflix Party eens proberen? Dat is een nieuw concept voor Netflix waarmee je met anderen kunt chatten tijdens een film!), tekenen, schrijven…
  • Werken in de tuin met een hoofdtelefoon: zo luid mogelijk, maar niet te luid hé 😉 (zien wat je oren aankunnen). Start bijvoorbeeld een moestuintje. Hierin kan je bijvoorbeeld courgette, paprika, selder … planten!

Zo, dit waren zo goed als al mijn trucjes die ik gebruik om niet quarantaine-gek te worden. Hopelijk heb jij er ook iets aan!

Courage met de strijd,
stevige elleboog

Melissa Borogovac

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
PMD-vuilniszakken met afval erin
Europa wil tegen 2030 uitsluitend recycleerbare verpakkingen