Moe van het wachten

Anthony (24), de kok die al heel 2020 technisch werkloos is.

Het moest de maand worden van de grote opening, de promotie en nog veel meer. Nu kan Anthony alleen maar dromen over hoe het kon zijn. Hoewel er over de toekomst nog weinig is geweten, beleeft hij het verleden als iets wat hij niet snel zal vergeten.

Horecatastrofe

‘Normaal gezien werd maart de maand van de feestelijke heropening van ons restaurant, waar ze een half jaar geleden begonnen aan de renovatie.’, zegt Anthony. Toch heeft hij nog een reden te meer om af te tellen naar het einde van de lockdown. ‘Ik kwam dit jaar pas bij het team. Dus ik heb nog geen seconde mijn passie kunnen uitoefenen.’ Ondertussen blijft het onduidelijk wanneer de horeca hun deuren weer kan openen. ‘Ik word zo moe van al dat wachten. De opening werd al eens uitgesteld, maar tegen juli zou alles toch klaar moeten zijn’, zegt hij hoopvol. 

Rattenval

Op 13 maart besloot de Nationale Veiligheidsraad niet alleen om alle horecazaken te sluiten, ook de promotiematch tussen OHL en Beerschot moest wijken voor het virus. ‘Spijtig, want iedereen bij ons thuis is een Kielse rat en keek uit naar die dag.’ Beerschot stond nog nooit zo dicht bij een terugkeer naar 1A. Toch relativeert hij de zaak. ‘Als de competitie niet meer wordt afgewerkt, vind ik dat er niemand mag zakken of stijgen. Als  je naar onze prestaties kijkt over het ganse seizoen, verdienen we de promotie zelfs niet.’ Toch moeten Anthony en zijn familie nog even wachten op het definitieve besluit van de Pro League. 

Covid postitief doorkomen

Hoewel de onduidelijkheid aanhoudt over de heroping én de promotie, blijft Anthony niet bij de pakken zitten. ‘Ik geniet ervan dat ik nu meer tijd kan spenderen met mijn moeder. Door samen met haar een film zien of in de tuin werken, maken we er toch het beste van.’ Door de onregelmatige uren die hij normaal als kok heeft, kan hij die tijd nu gebruiken om te genieten van de momenten bij zijn familie.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Caroline (44) werd tijdens de coronacrisis verliefd op haar buurman: “Het begon met samen wandelen”