“Zo weinig mogelijk chatten, zo veel mogelijk facetimen”

Gouden tips van een koppel in quarantaine.

Een relatie in stand houden, is een hele uitdaging. Hoe overleeft het koppel, Anke Vermeersch (21) en Vincenzo Prencipe (23), de quarantaine zonder elkaar? Op allerlei creatieve manieren proberen ze elkaars afwezigheid in te vullen, die voor hen min of meer werken.

“We hebben elkaar gedurende de quarantaine niet meer gezien, op een wandeling na, met de nodige social distancing uiteraard. Anke doet stage in het UZA op één van de heelkundige afdelingen, dat maakt het voor ons ook moeilijk om het sociaal contact te behouden”, zegt Vincenzo.

Creativiteit

Het koppel heeft toch enkele gevarieerde virtual dates kunnen regelen. “Onze manier is, zo weinig mogelijk chatten en zoveel mogelijk facetimen. Met chatten kan je vaak de verkeerde signalen doorgeven en dat is het laatste wat we willen in deze moeilijke periode. We spreken elke dag een tijdstip af om elkaar te zien en te spreken op videochat. Zo kunnen we elk ons verhaal doen op een aangename manier. Naast chatten en videogesprekken heb ik ook al een postkaartje en een geparfumeerde brief opgestuurd. Anke heeft mij ook verrast met chocolaatjes via Hallmark”, Vincenzo.

Frustraties en compromissen

“Communicatie is erg belangrijk, we moeten vaak compromissen sluiten, wat soms tot frustraties kan leiden”, zegt Anke. En belangrijke aspecten in een relatie worden nu ook even uitgesteld. “Fysiek contact, zoals elkaar vastpakken, kussen en zelfs ruiken missen we toch het meest. Nu beseffen we ook hoe belangrijk dit is in een relatie.” Die zaken zijn het koppel even ontnomen. Vincenzo, “We stellen het afspreken nog even uit totdat alles een beetje geluwd is.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Cash geld in een portemonnee
Dermagne (PS): “Handelaars moeten verplicht cash blijven aannemen”