“Op kot leven is meer iets voor mij”

Het kot leven moeten loslaten door de lockdown

Alba Lechat (18) wordt steeds meer in de greep van de verveling genomen, maar gelukkig zorgen haar kippen voor een leuke bezigheid. Nu het niet mogelijk is om naar haar kot te gaan, moet Alba terug wennen aan het voortdurend thuis zitten. Ze had niet gedacht dat dit zo lastig ging worden.

“Ik verschiet ervan hoe snel ik me kan vervelen”, zegt Alba Lechat, eerstejaars studente Biomedische Wetenschappen op de KULeuven. Normaal zit Alba elke week op kot en ziet ze haar ouders alleen in het wekend. Maar dit is plots veranderd naar 24 op 24 uur bij elkaar zitten. Het heeft toch voor meer frustraties gezorgd dan ze dacht. “Ik had verwacht dat ik het net leuk gingen vinden om meer tijd door te brengen met mijn familie. Maar nu realiseer ik me dat op kot leven meer iets voor mij is.”

“Continue bezig zijn”

“Op kot verlangde ik altijd naar vrije tijd om even niks te moeten doen”, gaat Alba verder. “Maar deze gedachte is veranderd in deze periode. Ik mis de drukte van het studentenleven en het continue bezig zijn met verschillende dingen. Het verbaast me hoe snel je de dingen kan missen waarvan je anders nooit had verwacht dat je het kon missen.”

“Gewoon doen”

Alba heeft geleerd dat ze vaker haar familie moet bezoeken. “Ik wil meer genieten van de tijd die ik doorbreng met mijn oma en opa”, vertelt Alba. “Ik stond er nooit bij stil dat zo’n momenten sneller gedaan kunnen zijn dan je denkt. Na de lockdown ga niet meer twijfelen of ik wel met ze zou afspreken, maar het gewoon doen!”

Voor Alba is het zalig om nu elke dag met haar kippen bezig te zijn. “Het klinkt misschien vreemd, maar door dat ik ze elke dag zie krijgen we een band. Ze worden tam en komen altijd tokkelend af als ze mij zien. Doordat ik zoveel tijd heb ben ik misschien van plan om een eigen kippenhok te bouwen.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Haven Rotterdam skyline
Rotterdamse haven treft nieuwe drugsmaatregelen