Videobellen is niet mogelijk

Student Jens (19): “Ik zou er veel voor over hebben om met haar te gaan wandelen.”

Andere provincie, weinig contact

Jens weet niet hoe hij moet omgaan met de quarantaine. Na 2 jaar samen te zijn is het moeilijk als alle contact opeens vervaagt. Het wordt nog ingewikkelder als bellen geen optie is. 

“Ik zag mijn vriendin het laatst op 15 maart. We hadden nooit gedacht dat we elkaar 2 maanden niet mochten zien. Eigenlijk was het goed dat we daar niet bij stilgestaan hebben, want ik haat afscheid nemen.” Desondanks Jens zijn vriendin mist, snapt hij de beslissing van de overheid. “Het is niet leuk dat ik haar niet kan zien, maar het is quarantaine. Op dit moment moeten we kwetsbare mensen beschermen en dat gaat niet als iedereen blijft afspreken.”

Over het water

Jens weet dat veel andere koppels samen wandelen. Dit doet hij niet met zijn vriendin, hoewel het mag van de overheid. “Ik zou er veel voor over hebben om met haar te gaan wandelen. Jammer genoeg is dat niet echt haalbaar als je in een andere provincie woont.”

Volhouden

“Veel mensen zeggen dat we geluk hebben met de moderne technologie want wij kunnen videobellen. Ik weet dat het een optie is, maar ik haat videobellen met een passie. Zij heeft het moeilijk dat we elkaar niet zien in het echt of door een scherm.” Jens voelt dat dit zorgt voor conflicten in de relatie.

“Ik weet niet of onze relatie nog hetzelfde zal zijn na de quarantaine. Ik verhuis in september naar Rotterdam en zij blijft in België. De quarantaine is op dat vlak een goede voorbereiding op de verhuis, want we kunnen het nu al 2 maanden lang volhouden. Dat geeft mij hoop.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Wil je met ons mee naar de Olympische Spelen deze zomer?” Ja duh! Dit was mijn stage bij het BOIC