“Veel mensen zijn egoïstisch deze periode”

Een lockdown heeft invloed op je keuzes

Brent(21) had eindelijk de knoop doorgehakt om verder te gaan studeren. De lockdown kwam zeer ongelegen. Zijn visie over de keuzes die moesten gebeuren is aangepast.

“Ik heb onlangs de beslissing gemaakt dat ik verder wil gaan studeren. Mij meer verdiepen in audio- en lichttechnieken. Ik ben toen gestopt met mijn job om de tijd te nemen om alles goed te kunnen ontdekken over de richting. Dit samen met een tijdelijke studentenjob, deze zoektocht was ik juist begonnen toen de lockdown roet in het eten kwam gooien. Nu zit ik vaak op mijn kamer achter mijn scherm en begeef ik mij op de onlinewereld. Ik doe nu dagelijks zo goed als niks, ik heb geen schooltaken en ik heb geen job. De zoektocht bestaat nog, al hebben veel bedrijven nu niet direct nood aan een nieuwe jobstudent. Ik merk hieruit op dat wij als persoon nood hebben aan structuur in het leven. Als dit niet zo is, dan slaat alles op hol. We worden zot. Weten met onszelf geen blijf hierdoor starten we met te overdenken, over ons leven en wat we willen verbeteren.”

Brent ontdekt dat veel mensen deze structuur kwijt zijn en dus zot worden. Deze mensen worden dan vaak geïrriteerd op de mensen die ze het liefst hebben.

Mensen denken niet na

“Veel mensen zijn heel egoïstisch deze periode. Ze denken niet meer na over de gevolgen. Ze breken met elkaar, nemen een pauze, houden hun woorden niet meer in en er ontstaan veel ruzies. Niet alleen bij koppels maar ook bij vrienden of buren. Irritaties die uitgewerkt worden op geliefdes. Veel mensen verliezen elkaar door domme gedachtes, het overdenken van een situatie en het geïrriteerd geraken op elkaar door het nieuws. Veel mensen die boos worden door heel de dag in ‘hun kot’ te zitten. Al vind ik juist dat dit ons de moed moet geven om met elkaar in contact te blijven. Denk na over de zaken die je zegt of doet. Zodat je na deze lockdown nog iedereen hebt die je graag in je leven hebt.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Onschuldige man
“Mannelijke slachtoffers praten minder over seksueel misbruik uit schaamte”