brief in brievenbus

Eloïse (19) heeft een langeafstandrelatie: “onfair dat we zelfs niet kunnen wandelen”

Veel mensen kijken uit naar het moment dat de grenzen weer opengaan. Junkies kunnen eindelijk wiet gaan halen in Amsterdam, zonnekloppers kunnen terug naar het strand en shopaholics kunnen hun geld opdoen in Maasmechelen Village. Voor Eloïse Vandecasteele (19) betekent dit maar één ding: haar lief terugzien.

Wanneer je een langeafstandsrelatie hebt, is het onmogelijk om elkaar dagelijks te zien. “Soms zagen we elkaar twee weken niet”, vertelt Eloïse. “Daarom panikeerde ik niet toen we te horen kregen dat de grens voor een tijd toeging. Ik was het al gewoon om hem langer te missen. Een paar weken meer of minder zou geen enkel probleem vormen.”

Geen essentiële verplaatsing

Ondertussen mogen koppels die op wandelafstand wonen, samen een wandeling maken, zolang ze maar voldoende afstand houden. “Voor mij was dat al geen optie aangezien Mike meer dan 200 kilometer van mij woont. Eén van ons beiden zou de auto moeten nemen en dat wordt niet gezien als essentiële verplaatsing. Het is oneerlijk dat wij niet eens samen kunnen wandelen met  twee meter tussen.”

Grenzeloze liefde tijdens de coronacrisis

Eloïse voelde zich onbegrepen en ging daarom op zoek naar mensen die in hetzelfde schuitje zitten. “Zo ben ik op de Facebookpagina ‘grenzeloze liefde gedurende de corona crisis’ terechtgekomen. Hier heb ik documenten gevonden die mij over de grens konden brengen.” Zo heeft Eloïse haar Nederlandse vriend Mike voor het eerst in zeven weken teruggezien. “Ik ben de Facebookpagina zo dankbaar!”

Safety first

Natuurlijk loop je altijd een risico wanneer je dezer dagen uit je kot komt. “Ik heb de oversteek enkel gewaagd omdat we beiden wisten dat we niet besmet waren. Ik heb ook voldoende afstand gehouden, hoe moeilijk het ook was. Het is normaal dat ik erg uitkijk naar het moment waarop we opnieuw intiem kunnen zijn met elkaar. Een dikke knuffel zou wonderen doen. Maar voor nu zullen we het moeten doen met bellen, online gezelschapsspelletjes spelen en brieven schrijven naar elkaar.”

brief in brievenbus
Eloïse die een brief verstuurd naar haar lief

Auteur | Jana Huysmans

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Hoofdredacteur RTC Philippe Malburny: “Tegenwoordig verdelen sociale media mensen en maken ze hen agressief. Lokale zenders kunnen mensen weer laten verbinden.”