Hugo in zijn tuin

“Je merkt nu echt hoe fragiel onze economie is”

Het gaat niet goed met de wereld, dat is duidelijk. De huidige situatie laat mensen meer reflecterenHugo (75) verschoot vooral van de ernst van het virus. 

“Zoals veel mensen dacht ik in het begin dat het maar een griepje was. Het leek me echt overroepen, maar de impact was groter dan ik ooit had kunnen denken. De situatie escaleerde al snel en werd toch ernstiger. Mijn vrouw en ik volgden wel vanaf het begin alle voorschriften ondanks ons ongeloof. Maar dat deed niet iedereen in onze familie. Sommigen dachten dat ze immuun waren en lapten er gewoon hun laars aan. Daar ben ik echt van verschoten.” 

Met het gat in de boter 

Door alle ellende van anderen zag Hugo in hoeveel geluk hij wel niet heeft in deze tijden. Hij kan nog genieten van zijn mooie tuin en moet zich niet al te veel zorgen maken.  

“We zijn echt met ons gat in de boter gevallen. Niets moet als je gepensioneerd bent dus we kunnen ons makkelijk aanpassen aan de situatie. We hebben dus zeker niet te klagen. Het enige dat we missen zijn onze uitstapjes naar cafétjes en restaurants maar dat kunnen we nu wel relativeren. Dat kopje koffie drinken we nu gezellig thuis.” 

Het water aan de lippen 

Hugo is lang zelfstandige geweest en kan zich dus goed inbeelden hoe moeilijk het nu voor die mensen is om het kopje boven water te houden. 

“Ik leef erg mee met de ondernemers die nu aan het spartelen zijn. Ik hoop dat ze zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen want het water komt hen nu ongetwijfeld aan de lippen te staan. De coronacrisis is echt een grote klap voor zelfstandigen. Misschien heeft het uiteindelijk een grotere impact op de economie dan op de volksgezondheid. Je merkt nu echt hoe fragiel onze economie is. Je kan perfect iets plots stopzetten, maar het is veel moeilijker om het nadien terug op te starten.“ 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Vlees en groente
Jo Dirix, voorzitter Biteback Belgium: “Het prijsverschil tussen een vegaburger en een stukje kip is choquerend”