“Vocale steun van de supporters overstijgt het financiële”

De Veiligheidsraad zit opnieuw samen. Ze zullen zich buigen over Sport en cultuur, waaronder ook profvoetbal. Bij voetbalclub Waasland Beveren houden ze volgens perseverantwoordelijke Martijn De Jonge alvast rekening met verschillende scenario’s.

Als voetbalclub ben je volledig afhankelijk van de protocollen die de Pro League oplegt, dat is de overkoepelende organisatie die verantwoordelijk is voor de hoogste afdeling in het Belgisch voetbal. Bij nieuwe maatregelen is het aan de club om verschillende procedures te doorlopen en de richtlijnen van de Pro League nauwkeurig na te leven. Er liggen alvast verschillende plannen klaar.

“Je stadion maar voor één vierde vullen, dat is een financiële kater”

De beslissingen van vrijdag zullen financieel het grote verschil niet maken, maar naast een financiële en praktische kant, is er vooral ook de steun die het publiek biedt aan de ploeg. Het is overduidelijk dat supporters een impact hebben op de resultaten. Dus wat de voorwaarden of voorschriften ook zijn, zolang het mag doen we ons uiterste best om supporters in het stadion te krijgen.

“Ik vrees echter dat supporters blijven toelaten onverantwoord is”

Naar de spelers en de staf toe zit het besmettingsgevaar niet in het spelen met of zonder publiek, maar beide partijen moeten zich ten allen tijden veilig voelen. Waasland Beveren is een van de koplopers als het gaat om besmettingen. De club heeft daarom ook uitstel gevraagd voor komende wedstrijd. “Het is maar de vraag of sporten überhaupt nog veilig is, maar daar zullen de experten morgen wel over oordelen”, aldus De Jonge.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstArno Pascual
Eindredactie tekstMats Somers
Eindredactie onlineElias Bogaerts
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
De toekomst van Kerstmis is tweedehands