“Hun sociaal leven valt een stukje weg”

Jeugdbewegingen sluiten de deuren door verstrengde coronamaatregelen

Na de verstrengde coronamaatregelen van deze week wordt naschoolse activiteiten zoals jeugdbewegingen een halt toegeroepen. Met de start van de verlengde herfstvakantie zitten heel wat ouders met de handen in het haar. Maar sommige jeugdbewegingen nemen het op voor hun leden.

De nieuwe coronamaatregelen zijn niet voor iedereen even gemakkelijk. Jeugdbewegingen worden sterk afgeraden, maar hierdoor raken veel ouders in de knoop met de opvang voor hun kinderen. Maar niet elke jeugdbeweging neemt een pauze. Mirte Staes (20), leidinggevende in Scouts Jobertus in Brasschaat, zoekt manieren om toch kinderen op te vangen tijdens de vakantie.

Het Halloween weekend moet gevierd worden en daarom organiseert Scouts Jobertus een griezeltocht in het park van Brasschaat. ‘Er mag geen eten worden uitgedeeld daarom neemt elk kind zijn eigen tussendoortje mee. Dat kunnen ze dan samen gezellig verorberen na de tocht’, vertelt Mirte.

“Ze hebben het nodig als uitlaatklep”

‘Op zaterdag zijn er nog bijkomende activiteiten gepland’, gaat Mirte verder. Spelletjes spelen en knutselen staan aan het hoofd van dagplanning. De scouts heeft aan alles gedacht om de activiteiten zo coronaproof te laten verlopen. ‘De kinderen gaan om 17 uur terug naar huis zodat ze ’s avonds thuis aan tafel kunnen schuiven.’

Voor de scoutsgroep is het belangrijk om de groepssfeer gaande te houden. ‘Als alle activiteiten stilvallen, gaat het contact tussen de leden stranden’, zegt Mirte. ‘Hun sociaal leven valt een stukje weg. Kinderen hebben de activiteiten nodig als uitlaatklep.’

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstLisa Debeuckelaer
Eindredactie tekstRomy Deridder
Luka Dams
Jules Meyvis
Phéline De Piere
Eindredactie onlineLisa Debeuckelaer
Louis Lambrechts
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Lopen is gezond
De uitputtende 3 km vol hoop