Gouverneur Vlaams-Brabant: “West-Vlaanderen en Antwerpen spelen met vuurwerkverbod korter op de bal”

Gouverneurs Carl Decaluwé en Cathy Berx kondigden al een verbod af op vuurwerk tijdens de eindejaarsperiode. Opvallend, want andere Vlaamse provincies namen nog geen beslissing. 

“Bij een verbod overlegt de gouverneur eerst met alle burgemeesters. Dat staat bij ons maandag op de agenda,” vertelt Sarah De Moor, woordvoerder van de gouverneur van Oost-Vlaanderen. “Het is belangrijk dat eventuele nuances op het verbod besproken worden met de burgemeesters alvorens Gouverneur Van Cauter het verbod afkondigt.”

De beslissing ligt bij de verschillende provincies momenteel op tafel na een oproep van het Nationaal Crisiscentrum. Zij willen een algemeen verbod voor het hele land en de gouverneurs staan hier achter. “Alle gouverneurs pleiten voor uniformiteit in het hele land”, zegt Michel Carlier van Dienst Noodplanning Limburg.

Als er niet zo’n federaal verbod komt, zijn de gouverneurs verantwoordelijk voor hun provincie. Bij Antwerpen en West-Vlaanderen staat die beslissing dus al vast maar inwoners van andere provincies moeten nog even geduld hebben. “Dat is logisch”, vindt Kristy Bants van het kabinet in Vlaams-Brabant. “Wij hebben het al druk met andere zaken en Oudjaar is natuurlijk pas binnen zes weken.”

ColofonNaam
TekstEva Geers
Eindredactie tekstRomy, Jules, Luka, Lisa
Eindredactie onlineSofie, Matilda, Gitte

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
662 Plaatsen te kort in het buitengewoon onderwijs van Antwerpen