Amber_stoppen_met_studeren

Amber (20) stopte met studeren door corona: “De tweede lockdown was de druppel”

Door de coronapandemie zetten sommige studenten hun studies stop. Cijfers zijn er nog niet, maar regelmatig horen we verhalen van studenten die het niet meer zien zitten. Amber is daar één van. Zij studeerde Leerkracht Kleuteronderwijs, tot de tweede lockdown werd uitgeroepen.

“In september 2019 ben ik met volle moed gestart in de richting Leerkracht Kleuteronderwijs”, zegt Amber Pauwels, intussen ex-studente aan de Karel de Grote Hogeschool. “Het eerste semester verliep al niet zonder slag of stoot, en de coronacrisis heeft me helemaal doen crashen. Mijn motivatie om te studeren was helemaal zoek. Daarom ben ik in november 2020 dan ook gestopt met de opleiding.”

Amber heeft zich nog niet officieel uitgeschreven, maar de online lessen volgen, doet ze niet meer. “Ik ben iemand die altijd fysiek de lessen bijwoont. Door thuis te zitten en online de lessen te moeten volgen, is mijn zin om te studeren enorm achteruitgegaan. Ook stage moest van thuis uit voorbereid worden. Uiteindelijk is die niet kunnen doorgaan en was al het voorbereidend werk voor niets geweest.” Gelukkig kan Amber haar gedachten verzetten in haar hobby’s. “In mijn vrije tijd ben ik chiroleidster en geef ik turntraining aan kinderen van 2,5 tot 9 jaar. Momenteel zijn de activiteiten stopgezet, maar achter de schermen blijf ik planningen maken en oefeningen opstellen voor de toekomst.”

Door te stoppen met studeren, heeft Amber beseft welke kant ze op wil in haar leven. “Net voor de tweede lockdown heb ik beslist om halftijds te gaan werken en halftijds te studeren in avondonderwijs. Vorige week begon ik dan ook aan de praktijkopleiding Kindercoach die zes maanden duurt, zodat ik voor de volle 100 % voor mijn droom kan gaan: een eigen crèche openen.”

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstEmma Schelfhout
Eindredactie tekstArno Pascual
Eindredactie onlineDemi Verborgt
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
De Ronde van Vlaanderen, een liefdesverhouding