Antwerp skyline

Afghanen vluchten massaal naar Antwerpen

In Antwerpen vormen Afghanen intussen de vijfde nationaliteitsgroep. Al meer dan veertig jaar is er oorlog in Afghanistan en jaagt een groeiend aantal Afghanen op de vlucht.

De economische situatie in Afghanistan is hopeloos geworden door de oorlog. Ook de taliban, een islamitische beweging, is nog steeds aanwezig en zorgt voor intimidaties. Er kunnen in het hele land vuurgevechten plaatsvinden tussen het regeringsleger en rebellengroepen, die soms dagenlang duren.

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken zegt dat de veiligheidssituatie in Afghanistan uiterst problematisch is. Daarom raden ze alle reizen en zeker niet-noodzakelijke reizen volledig af.

Volgens Hakim Nawabi, een Afghaan uit Antwerpen, komen Afghanen alleen terecht in België als ze hier familie hebben, hun asielaanvraag elders verworpen werd of als ze pech hebben.

Verwacht wordt dat de populatie Afghanen door de aanhoudende problemen in Antwerpen zal blijven groeien.

Auteurs | Yassin Akouh, Robbie Maes, Noah Bovée

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Treinsporen aan het Centraal Station
Nationale actiedag tegen spoorlopen