Een reizende journalist bij GRANDE.be

Voor een stage bij GRANDE moet je gebeten zijn door de reismicrobe. Het online reismagazine was een ideale stageplek voor mij. Naast het journalistieke werk mag je als stagiaire ook op reis gaan naar bestemmingen in het binnen- en buitenland om daar reportages te maken.


Mijn eerste dag

De eerste dag bij GRANDE.be begon ik met een gezonde dosis stress. Ik vond het allemaal heel spannend en wou een goede eerste indruk maken. Ik denk dat dit het geval is bij veel stagiairs. Wat mij is bijgebleven van die dag is de enorme hoeveelheid aan informatie. Ik was gedurende mijn hele stage verantwoordelijk voor de site en de nieuwsbrief. Deze beide topics werden aan me uitgelegd op mijn eerste dag door mijn collega Tim. Tim is drie jaar ouder dan mij maar we kwamen meteen goed overeen. Op het einde van de dag was ik uitgeput en had ik véél honger. Mijn ritme was nog synchroon met het studentenleven en niet met werken. Een stage is wel degelijk ‘the working life’. Vroeg opstaan en niet meer uitgaan werden de nieuwe norm. Genoeg eten meenemen naar je stageplek is een tip die ik graag zou meegeven aan toekomstige stagiairs. Een werkdag kan namelijk lang duren!

Mijn eerste publicatie

Op dag 1 van mijn stage moest ik al een artikel schrijven en later die week publiceren op de website. Ik werd er meteen ingesmeten. Ik moest een artikel over toerisme tips in Italië schrijven. Ik ben een videostudent dus had dit niet meteen verwacht. Ik had al een half jaar niet meer geschreven dus ik was nieuwsgierig naar de feedback van mijn collega’s. Gelukkig vonden ze het allemaal heel goed, op een paar schrijffoutjes na. Ik ben zelf heel blij met het resultaat. Het artikel is ook een van de meest gelezen artikels van de maanden februari en maart.


https://grande.be/articles/toerisme-tips-itali%C3%AB-sportieve-activiteiten-culturele-bezoekjes-en-ontelbare-evenementen


Naast toerisme tips Italië heb ik in dezelfde stijl nog artikels geschreven over: Wallonië, Tirol, Antwerpen, Nederland en Duitsland. Ik vond het een heel leuke reeks om te schrijven omdat je de bestemmingen op een positieve manier in de kijker zet.


Een bijzondere ontmoeting

Ik heb verschillende interessante personen ontmoet tijdens mijn stage. Diegene die mij het meest zullen bijblijven zijn toch wel mijn fijne collega’s. Te beginnen bij Gert, de baas van GRANDE. Hij is een super aangename en warme man. Hij heeft het beste voor met al zijn werknemers en is rechtvaardig. Daarnaast is er Lisa, een andere stagiair. Zij is ietsje jonger dan mij maar naast een collega ook een vriendinnetje geworden. Tim is een voormalige stagiair die mij de kneepjes van het vak heeft getoond. Met hem heb ik intens samen gewerkt de eerste weken. Hij is oprecht en heel geduldig met mij en Lisa. Dan heb je nog Karen, met haar heb ik samengewerkt voor het nieuwe project van GRANDE. Karen doet er alles aan om het je zo comfortabel mogelijk te maken. Dan heb je nog Nora, ook een voormalige stagiaire die nu vast bij het bedrijf werkt. Ze is een hardwerkende meid die alles voor je regelt. Als laatste is er Wilson uit Nigeria, die wat internationale sferen toevoegt aan het GRANDE team. Ook hij is heel aangenaam om mee samen te werken. Zonder deze mensen zou mijn stage-ervaring er compleet anders uitgezien hebben. Ik ben dan ook heel blij dat ik ze allemaal heb ontmoet.

Veel geleerd

Bij GRANDE.be heb ik vooral geleerd om zelfstandig te werken. Zo heb ik geleerd om de nieuwsbrief te maken en die op tijd te versturen. Dat is dus werken met deadlines die zeer strikt zijn. Elke vrijdag moet de nieuwsbrief verzonden zijn om 10u ’s ochtends. Dinsdag en donderdag wordt die voor een tweede en derde keer verstuurd naar de personen die ze de keer ervoor niet geopend hadden. Ook heb ik terug mijn schrijfkunsten onderhouden gedurende mijn stage. Als videostudent verdwijnt dat schrijftalent een beetje naar de achtergrond en worden beeld en geluid de prioriteit.

Anekdote

Afgelopen acht weken is GRANDE bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuw product. Ik mag eigenlijk niets vertellen over het project want het moet nog eventjes geheim blijven. Maar een onderdeel van dit product is chocolade. Verschillende boxen met chocolade werden besteld. En wij hadden het geluk om deze lekkernij uit te testen. Van Milka tot Hamlet, we hebben zeker drie verschillende merken mogen proeven. Zo hadden we elke dag een smakelijk tussendoortje.


Het hoogtepunt van mijn stage moet echter nog komen. Elke stagiair mag twee maal op perstrip. De voorlaatste week, volgende week dus, mag ik twee dagen naar de Belgische Kust. Ik zal activiteiten doen in Knokke-Heist, Den Haan, Zeebrugge en Blankenberge. Hier moet ik reportages over maken, zowel geschreven als video. Ik kijk er enorm hard naar uit. Mijn laatste week zal ik drie dagen spenderen in Belfast, Ierland. Ik ben nog nooit in Ierland geweest dus ben super benieuwd. Ik moet deze trips alleen maken wat het allemaal nog spannender maakt. Ik ben er zeker van dat ik na deze twee reisjes anekdotes te veel zal hebben!


Oeps foutje

Het is normaal dat je in het begin enkele foutjes maakt als stagiair. Bij mij was dit het geval bij het maken van de nieuwsbrief. Je moet zoveel details onthouden en in het begin vergat ik er een paar. Daarom ben ik begonnen met het maken van checklists. Je moet leren werken met de programma’s van het bedrijf en dat gaat niet op 1, 2, 3. Na enkele weken had ik gelukkig de nieuwsbrief in de vingers. Daarnaast bleek mijn schrijfstijl instabiel te zijn. Hier verschiet ik niet van want ik ben een videostudent. Ik hoop dat dit aan het einde van mijn stage verbeterd zal zijn.


Ik heb nog 2 weken stage te gaan maar mijn agenda staat nog vol met spannende activiteiten!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Spot dinosaurussen in de Handelsbeurs van Antwerpen