Sofie gaat… op stage bij TAGMAG!

Versierd worden door een deelnemer van Ex On The Beach, ’s middags pizza gaan eten met de baas of op je derde dag al een zanger gaan interviewen. Bij TAGMAG is dat de normale gang van zaken, maar naast al deze gekke en leuke dingen moet er natuurlijk ook nog gewerkt worden. Lees hieronder meer over mijn stageperiode bij TAGMAG!

Mijn eerste dag

Mijn eerste dag stage was al meteen eentje om in te kaderen. Het kantoor van TAGMAG was onlangs verhuisd en zoals je al voelt aankomen, stond ik aan het foute adres… Al bij al viel het nog wel mee, ik was ongeveer 10 minuutjes te laat. Eenmaal aangekomen, kreeg ik een rondleiding van de baas door het kantoor. Achteraf legde hij me één van de belangrijkste dingen uit: de koffiemachine.

Na de rondleiding werd ik ingelicht over alle lopende projecten, en dat waren er veel. De middagpauze was dus meer dan welkom. Tijdens het eten, leerde ik na een stevige ondervraging de anderen kennen. Allemaal zijn ze super sociaal en heel vriendelijk! In de namiddag was het tijd voor de eerste artikels. Met de nodige feedback mocht ik ze zelfs tegen het einde van de dag al online plaatsen.

Mijn eerste publicatie

Mijn eerste publicatie was dus al meteen op mijn eerste stagedag. Het was eerder een ‘simpel’ artikel. TAGMAG doet veel jongerenreizen die vooral in het teken staan van feesten. Deze zomer gaan ze naar het Balaton Sound Festival in Hongarije. Ik moest een promoartikel schrijven over dat festival. Na de nodige feedback van mijn stagebegeleider mocht ik het artikel online plaatsen. Dat moest zowel op de website, op Facebook, op Twitter en als story op Instagram. 

Een bijzondere ontmoeting

Op mijn eerste stagedag werd er mij op de middag al direct gevraagd of ik die woensdag Maksim Stojanac van #LikeMe wou interviewen. Hij is een beginnend zanger en bracht zijn debuutalbum uit. Ik was natuurlijk meteen enthousiast en zo mocht ik 2 dagen later al mee op stap. Met de cameraman trok ik naar hartje Brussel. Ik merkte dat ik toch wat zenuwachtig was op voorhand, zeker toen Maksim op ons afstapte. Uiteindelijk bleek hij erg open en vriendelijk te zijn. Mijn allereerste interview verliep dus super goed en ik kon alleen maar trots zijn toen ik het eindresultaat zag!

Oeps foutje

Voor zover ik mij kan herinneren, heb ik nog niet echt grote fouten gemaakt. Af en toe eens een typefout in een artikel maar dat is dan altijd snel weer opgelost. Ik heb wel een keer problemen gehad met inplannen van artikels op Facebook. Het artikel dat ik wou inplannen verscheen maar niet tussen de lijst en dus dacht ik dat het inplannen niet was gelukt. Ik had zo drie geprobeerd en uiteindelijk gaf ik het op. De dag erna zag ik op de Facebookpagina dat het artikel drie keer was gepost na elkaar. Ik heb er twee dan weer meteen afgehaald dus zo erg was het gelukkig niet.

Veel geleerd

Ik heb bij TAGMAG al wel wat bijgeleerd. Ik moet veel artikels schrijven dus ik vind van mezelf dat ik nu al veel vlotter kan schrijven dan voor mijn stage. Ik ben ook iets creatiever geworden in mijn schrijven, want bij TAGMAG richten we ons op een jonger publiek dus dan moet het niet te droog of te saai zijn.

Verder heb ik ook al wat kunnen bijleren op vlak van interviewen. Ik werd in mijn eerst week al meteen op de proef gesteld toen ik Maksim Stojanac mocht gaan interviewen. Het was nog maar mijn derde dag en ik mocht alles al meteen zelf voorbereiden en uitvoeren. Ik heb erna ook nog verschillende interviews en voxpops mogen doen. Tot slot heb ik ook wel wat bijgeleerd over montage en filmen. Ze hebben wel een vast team van cameramannen en monteurs maar bij elk interview van mij mocht ik steeds bij de montage meekijken en kreeg ik ook inspraak.

Anekdote

In mijn zesde week stage werd ik met een stagiaire grafische vormgeving op pad gestuurd naar Amsterdam. We mochten de cast van Ex On The Beach Duble Dutch seizoen 8 gaan interviewen. Ter voorbereiding mochten we de eerste aflevering al zien en die maakte al meteen duidelijk dat het een speciaal seizoen belooft te worden. 

Het was een lange rit maar eens we er waren werden we meteen hartelijke ontvangen door MTV. Het begon met een persconferentie waar de 8 deelnemers werden voorgesteld. Eerste indruk: ze zijn nog erger dan op tv. Ze kwamen er arrogant over en waren allemaal heel vol van zichzelf. Ik kreeg steeds minder zin in het interview.

Na de persconferentie mochten we elk duo 15 minuten interviewen. We begonnen bij Nick en Tcheuche. Het interview ging best goed maar na een tijdje viel het me op hoe indringend Nick mij aanstaarde. Ik werd er echt ongemakkelijk van en alsof dat nog niet genoeg was begon hij mij opeens complimentjes te geven. Hij zei hoe mooi ik was en dat hij verdronk in mijn ogen. Ik probeerde gewoon door te gaan met het interview maar hij nam het niet meer serieus. Toen de vraag kwam of hij mijn insta mocht hebben, ben ik gewoon rechtgestaan en doorgegaan naar het volgenden duo.

Ik kon er achteraf wel om lachen, maar op het moment zelf voelde ik mij heel ongemakkelijk en vond ik het echt ongepast. De baas kon het hele gedoe achteraf ook op beeld zien want de camera liep nog, hij kon er zelf ook niet om lachen. Dat was dus een ervaring die ik sowieso niet snel zal vergeten.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Kelly Coucheir
“Met een bang hartje de concurrenten lezen”