Cliff Andersson van metalband Eightball Antwerp Crew: “De MIA’s zijn een beetje het paradepaardje van de Belgische muziekscene”

Op donderdag 26 januari zakt heel zingend Vlaanderen af naar Brussel voor de grootste muziekprijzen van het jaar, de MIA’s. De genomineerden zijn al een tijdje bekend, maar opvallend genoeg blijven de stevige gitaren dit jaar uit. “Het zou wel eens tegen de heilige schenen kunnen stampen”

De MIA’s, of de Music Industry Awards, zijn de Vlaamse muziekprijzen die elk jaar worden uitgereikt door de VRT in samenwerking met VI.BE. Al sinds 2007 wordt deze awardshow georganiseerd, dit jaar is het uitkijken naar de vijftiende editie op donderdag 26 januari, het startschot voor de Week van de Belgische muziek. De genomineerden werden bekendgemaakt op 30 november en sinds 13 januari weten we ook welke artiesten we op het podium mogen verwachten. 

De genomineerden zijn zoals elk jaar enorm verschillend, maar er is dit jaar geen sprake van de metalmuziek. Er zullen dus geen stevige gitaren te horen zijn tijdens de awardshow en dat is voor Cliff Andersson, frontman van de metalband Eightball Antwerp Crew geen verrassing. “De MIA’s zijn een beetje het paradepaardje van de Belgische muziekscene. Er zijn genoeg bands in ons land die veel mensen aantrekken en zelfs internationaal succes hebben en die worden schandelijk over het hoofd gezien. Metal blijft ergens een nichegenre. Het is niet zo afgeborsteld en het zou wel eens tegen de heilige schenen kunnen stampen.”

Ondanks het gebrek aan nominaties ziet Andersson toch dat het metalgenre aan populariteit wint. “Als je kijkt de statistieken van de festivals, dan zie je dat landelijk en ver daarbuiten de grote metalscene telkens heel veel volk trekt. Het zijn echt topmuzikanten die heel hard werken en die heel veel tijd stoppen in hun werk. Daarom is het echt de moeite waard om het toch eens een kans te geven.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Doelman krijgt bijna voet op hoofd
Sport slim. Bescherm je hoofd: een campagne die het belang van hoofdbescherming aankaart