Een vroege vogel voor mijn stage bij NRJ

Een stage om nooit te vergeten, zo zou ik mijn stage bij NRJ België omschrijven. Acht weken lang ging mijn wekker af om half vijf ‘s ochtends en gaf ik het beste van mijzelf om er een geweldige ochtendshow van te maken. Het was pittig, maar zo leuk!

Mijn eerste dag

Gelukkig mocht ik voor mijn allereerste dag nog wat uitslapen. Met veel enthousiasme en ook wel wat stress, kwam ik aan in het prachtige gebouw van het Mediahuis op Linkeroever.
De stress die ik had, bleek helemaal niet nodig te zijn. Ik werd meteen goed opgevangen en kreeg een hele rondleiding door het gebouw, van de radiostudio’s tot de douches in de kelder. Daarna werd ik voorgesteld aan het team, waar ik acht weken lang met zou samenwerken. Van de eerste tot de laatste dag heb ik mij welkom en thuis gevoeld.
Op die eerste dag had ik nooit kunnen denken wat ik in die 8 weken allemaal zou mogen en kunnen doen.

Mijn eerste publicatie

Je zou het misschien niet verwachten, maar bij radio hoort ook veel schrijven. Vanaf dag twee werd ik meteen opgenomen in het ochtendteam en dus ook de ochtendshow. Ik kreeg meteen mijn eerste opdrachtje: zoek een organisatie die een hulpactie op poten zette voor de slachtoffers van de aardbevingen van Syrië en Turkije. Ik heb wat rondgebeld, en ik slaagde erin om een phoner vast te leggen voor de ochtendshow van de dag erna. Ik schreef daar ook meteen mijn eerste interventie met een intro, vragenlijst en outro bij.

Een bijzondere ontmoeting

Ik heb heel veel geweldige mensen mogen ontmoeten. Verschillende mensen van de redactie van NRJ en Nostalgie gaan mij sowieso bij blijven. Dat zijn stuk voor stuk getalenteerde mensen waar ik veel van heb mogen leren.
Maar er zijn ook wel wat bekende gasten over de vloer geweest. Zo zijn Maxime Vermeire en Laurins Dursin op bezoek geweest om het programma ‘De Vermeires’ voor te stellen. Dat was een heel grappig en leuk bezoek.

Het bezoek waar ik het meeste aan ga denken is dat van acteur Issam Dakka. Je kent hem ongetwijfeld van de serie ‘Lisa’, het programma ‘De Verraders’ of de serie die nu loopt ‘Dertigers’. Hij is misschien wat minder bekend dan de Vermeires, maar dat was voor mij wel een speciaal bezoek. In die week was de vaste producer een weekje op vakantie, waardoor ik de enige taak van producer kreeg. Ik moest Issam ophalen aan het onthaal en verwelkomen en het volledige uur met hem voorbereiden. Super spannend, maar zo leuk om een beetje verantwoordelijkheid te krijgen.

Veel geleerd

Ik heb ongelooflijk veel mogen doen en heel veel mogen leren.
Maar de week waar ik tot ‘producer’ werd gekroond, was toch wel de meest leerrijke. Normaal bereiden we met drie de ochtendshow van de dag erna voor. Die week was het alleen ik en de dj. Dat betekent natuurlijk meer werk, maar ook weer nieuwe ervaringen. Vanaf week één werd ik af en toe al eens on air gehaald. In mijn week als producer was ik elke dag te horen op de radio. Ik heb de nieuwsberichtjes in ons item ‘Get Up in 60 seconds’ mogen lezen, ik heb het weer gelezen bij afwezigheid van onze weerman, en vooral veel gebabbeld met de dj over verschillende onderwerpen. Maar producer zijn wil meer zeggen dan alleen on air komen. Je moet zorgen dat de phoners worden opgebeld en dat ze nog eens de informatie meekrijgen, je moet last-minute nog iets uitschrijven, en er komt natuurlijk heel veel voorbereidingswerk bij kijken.

Anekdote

Ik heb enorm veel anekdotes die ik zou kunnen vertellen. Maar eentje waar ik enorm trots op ben is deze:
Tijdens mijn stage was er ook een spelweek voorzien. NRJ ging tickets weggeven voor een concert van Harry Styles in Parijs. Hoe cool is dat! Zes mensen werden opgebeld die zich hadden ingeschreven en speelden de halve finale telefonisch tegen elkaar. De drie winnaars daarvan werden uitgenodigd voor het finalespel op onze redactie. Al zeg ik het zelf, het finalespel ging er geweldig uitzien. De redactie bedacht een concept waarbij we een kamer vol gingen plakken met Harry Styles’en en andere gerelateerde objecten/personen. De bedoeling was dan dat de finalisten de Harry’s moesten tellen in 90 seconden. Superleuk, maar dat moet natuurlijk worden voorbereid.
Het resultaat was een week lang Harry’s en andere objecten uitknippen en plakken in een mooie collage.

Zie hier het resultaat:

Finale Harry Styles tickets

Oeps Foutje

In de week als producer kreeg ik ook de kans om te bellen met de artiest OSKI. Hij ging zijn nieuwe single voorstellen op de radio. Ik moest zijn nieuw nummer downloaden en in het bestand zetten. Maar er waren wat problemen met dat downloaden en ik kreeg telkens een foutmelding. Gelukkig had Ken, de dj nog de file openstaan waardoor we via zijn computer rechtstreeks de song konden laten horen. Oef, ik schakel OSKI over naar mengtafel en Ken doet zijn interview met OSKI. Hij sluit af met de aankondiging van z’n nieuwe single en start het nummer.

**RADIOSTILTE **

Oh nee… Dat nummer krijgen we niet gedraaid. Ken start snel een nieuwe plaat en zegt tegen OSKI dat we zijn lied gaan draaien na deze. Na het interview kom ik terug aan de lijn met OSKI en verzeker ik hem dat we zijn lied sowieso gaan spelen.
Er gaat op dat enorm veel stress door je heen en denk je vooral: als we dat maar op tijd geregeld krijgen. De grap van het verhaal is dat we een minuut later zijn lied wel gewoon kunnen downloaden en kunnen spelen.
Zo zie je maar, foutjes maken kan gebeuren. Als je het maar goed oplost 🙂 .

Ik denk dat het ondertussen wel duidelijk is dat ik mij ongelooflijk goed heb geamuseerd. Ik heb heel veel bijgeleerd en dat in een mega fijne omgeving. Ik zal het missen!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Kunstenares Tine Van den Brande fleurt de Berchemse straten op in de donkerste week van het jaar