Taylor Swift? Brad Pitt? Of liever een interview met mega Toby? Niets of niemand blijft onbesproken bij Story

Van een stuk over Kim Kardashian tot een interview met Louis Talpe. Dit was mijn stage in een notendop. Negen weken lang werd ik ondergedompeld in de showbizz wereld. Elke dag mocht ik schrijven over mijn grootste idolen, op zoek gaan naar dé fashiontrends en interviews voorbereiden met Vlamingen die ’s avonds op tv verschijnen. Al snel werd duidelijk dat mijn stage bij Story onvergetelijk zou worden. 

Mijn eerste dag

Dinsdagochtend om 11 uur stond ik met knikkende knietjes en een trillende stem aan het onthaal van DPG Media. ‘Ik ben Sien, de nieuwe stagiair bij Story.’ ‘Ze komen je zo dadelijk halen’, klonk het. En tijdens die minuten speelde ik al de doemscenario’s in mijn hoofd af: Ben ik wel goed genoeg? Ben ik wel klaar om in een redactie fulltime mee te draaien?  Een halfuurtje later stond ik op het vijfde verdiep van het gebouw: het showbizz verdiep. Daar zal ik de komende negen weken vertoeven tussen de magazine’s: Primo, Tévéblad, TvFamilie, Dag Allemaal en natuurlijk Story. Ik stelde me kort voor en vertrok samen met assistent hoofdredactie Showbizz & Magazines News City Pascale op rondleiding. 

Mijn plekje op de vijfde verdieping.

Na een uurtje had ik mijn stekje op de redactie gevonden. Ik installeerde mezelf en ging meteen aan de slag. Ik begon met het zoeken van ideeën voor de welgekende rubriekjes: Storywood en Lief&Leed uit de lage landen. Maar door de stress, had ik al het hele weekend naar ideeën gezocht. Dus na enkele minuutjes surfen op het web, legde ik mijn ideeën bij redactiechef Isabelle voor. En voilà, ze keurde enkele onderwerpen goed en zo begon ik meteen te schrijven aan mijn eerste artikeltjes. Het startschot van mijn stage was gegeven.

Mijn eerste publicatie

Na een weekje stage, kreeg ik voor het eerst een Story met mijn artikels in mijn handen geschoven. Het geeft toch wel een speciaal gevoel om je eerste publicaties in een magazine te zien verschijnen. Ik was erg verwonderd. Ik schreef voor mijn eerste Story de rubriek: Storywood en Lief&Leed uit de Lage landen. Voor die rubriekjes was ik op zoek gegaan naar nieuwtjes over celebrities en bekende Vlamingen. Tot slot rondde ik mijn eerste week af met het schrijven van een stukje over het liefdesleven van Taylorswift. Het was een geslaagde eerste week en dat werd bevestigd met mijn eerste publicaties. Ik vertrok die dag met een grote glimlach naar huis.

Een bijzondere ontmoeting

In het midden van mijn stageperiode nam journalist Christophe me mee op de weg. We gingen samen naar de première van ‘Het Geheugenspel’, een nieuwe film. Ik zou vooral kijken naar hoe hij te werk ging tijdens zo’n première.  Op een gegeven moment stond ik aandachtig zijn gesprek met miss België, Emilie Vansteenkiste te volgen. Wow, dat was wel speciaal! Enkele minuten later stond ik ineens oog in oog met Louis Talpe. Ik hielp een journalist van HLN en zij wou de mega Toby-acteur graag interviewen. De ene bekende Vlaming na de andere liepen voorbij. Wat een avond! Ik was zeer onder de indruk. Moe maar voldaan vertrok ik terug naar mijn kot. Dat ga ik niet snel vergeten.

Veel Geleerd

Ik kreeg bij Story de kans om voor elk onderdeel van het magazine te schrijven. Zo mocht ik wekelijks leuke, luchtige nieuwsfeitjes verzamelen, leefde ik me uit in lange deskstukken over celebs en zocht ik ook de fashion-items voor die week uit. Daarnaast tastte ik ook mijn grenzen af bij het interviewen van presentator Wouter Deboot en Lieve Blancquaert. Ik ontdekte wat ik graag deed en leerde telkens doelgerichter en correcter op zoek te gaan naar leuke ideeën. 

Tijdens mijn stageperiode leerde ik mezelf en mijn schrijfstijl beter dan ooit kennen. Ik mocht me uitleven in mijn artikels. Daarnaast werd mijn schrijfstijl bijgeschaafd met de nodige feedback door de mensen die de kneepjes van het vak kennen. Het was dus een zeer fijn leerproces.

Een klein voorproefje van mijn artikel over Brad Pitt.

Anekdote

Een super kleine anekdote, maar wel eentje die je zeker moet onthouden. Elke donderdagnamiddag om 14:45 stormden we met onze redactie naar het tweede verdiep van DPG Media. Het tweede verdiep is het verdiep waar de studio’s van VTM Nieuws zich bevinden. En daar staat telkens een kleine versnapering te wachten, van een aardbeientaartje tot een donut die wordt uitgedeeld door weerman David Dehenauw. ‘Ik kan geen goed weer brengen, maar ik kan je wel een donut geven.’

Oeps foutje

‘Oeps foutje’, foutjes worden door iedereen gemaakt. Dus ook door mij. Nee hoor, natuurlijk niet eentje. De tweede dag van mijn stage vergat ik de oplader van mijn stagelaptop en… Mijn laptop was dan natuurlijk ook plat. Ik ontmoette een van de journalisten voor de eerste keer en ik moest meteen vragen of ik zijn oplader kon lenen. Ik hoorde hem al luidop denken: ‘Amai, die nieuwe stagiaire zit hier op dag twee al zonder laptop?’ Maar eind goed al goed, elke bureau is voorzien van een oplader. Dus had ik mijn oplader eigenlijk niet nodig. Ik heb daarna mijn oplader zelfs nooit meer meegenomen naar de redactie. 

Daarnaast maakte ik natuurlijk ook wel eens enkele keer foutjes tegen de spelling en uitdrukkingen. Of vergat ik ook wel eens hoe ik de naam van een celeb spelde, oeps.. Zo kreeg ik soms wel eens een opmerking dat ik zeker moest opletten met de namen van deze Hollywoodsterren. ‘Het is Brad Pitt, niet Bad Pitt.’ (lacht) Het is dus zeker oke om fouten te maken en zelfs de vaste journalisten maken wel eens een domme fout, want die zijn nu eenmaal menselijk.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Eindejaarsdip in bloedvoorraad
Het rode kruis slaat alarm: er is een groot tekort aan bloed van negatieve bloedgroepen