Redactie Gazet Van Antwerpen

Mijn avontuur bij Gazet Van Antwerpen: “Het heeft me eraan herinnerd de menselijke kant van de verhalen te blijven zien”

Wat begon als een saaie stage op de online redactie, resulteerde in een stage vol uitdagingen en ervaringen om nooit te vergeten. Ik had niet verwacht zo veel te kunnen leren in twee maanden tijd.

Mijn eerste dag

Op mijn allereerste stagedag bij Gazet Van Antwerpen was ik behoorlijk opgewonden en een tikkeltje nerveus. Mijn begeleider begroette me hartelijk en stelde me voor aan het team. Na een snelle rondleiding door de verschillende afdelingen kreeg ik een glimp van de dynamiek en het enthousiasme waarmee het nieuws hier tot leven komt. Tijdens de dag kreeg ik de kans om mee te kijken en te leren van ervaren journalisten, wat mijn nieuwsgierigheid en passie voor de journalistiek alleen maar aanwakkerde. Mijn allereerste stagedag was een veelbelovend begin van een ongelooflijk avontuur bij Gazet Van Antwerpen!

Mijn eerste publicatie

Mijn hart bonkte van opwinding toen ik mijn eerste grote artikel online zag verschijnen. Het ging over niemand minder dan Choupette Lagerfeld, de beroemde kat van de iconische modeontwerper Karl Lagerfeld. Het voelde ongelooflijk bijzonder om mijn naam onderaan het stuk te zien staan, wetende dat het door zoveel mensen gelezen zou worden.

Achteraf gezien besefte ik echter dat dit slechts het begin was van een reeks onvergetelijke publicaties. Ik kreeg de kans om aan veel leukere artikelen te werken die niet alleen online verschenen, maar ook in de gedrukte krant werden gepubliceerd.

https://www.gva.be/cnt/dmf20230413_95804776

Een bijzondere ontmoeting

Een van de meest indrukwekkende momenten tijdens mijn stage was de ontmoeting met Oekraïense vluchtelingen. Ik sprak drie mensen voor een artikel over een nieuwe opvangplaats in Antwerpen.

Ondanks dat ik al veel verhalen over vluchtelingen had gelezen, raakte deze ervaring me wel. Het was zo mooi om te zien hoe moedig deze mensen nog waren na alles wat ze al meegemaakt hadden. Denk dan aan familieleden zien sterven, alleen vluchten, je leven vanaf nul terug opbouwen.  Het heeft me eraan herinnerd de menselijke kant van de verhalen te blijven zien, zelfs als we denken dat we er al veel over weten.

Veel geleerd

Tijdens mijn stageperiode heb ik waardevolle lessen geleerd, vooral op het gebied van interviewen en schrijven. Het was een geweldige ervaring om boeiende gesprekken te voeren en mijn schrijfvaardigheden verder te ontwikkelen.

Hoewel de eerste twee weken op de online redactie wat minder leerzaam waren, heb ik geleerd om proactief te zijn en zelfstandig taken op te pakken, waardoor ik uiteindelijk waardevolle ervaringen heb opgedaan. Deze stage heeft me laten zien dat initiatief tonen en zelfstandigheid essentieel zijn voor persoonlijke groei en een succesvolle stage-ervaring.

Anekdote

In het begin van mijn stageperiode viel Koningsdag, een feestdag die je als Nederlander eigenlijk niet kan missen. Dit jaar zou voor mij toch anders zijn, ik zou een doodnormale stagedag hebben. Totdat de wekelijkse stadsvergadering plaatsvond. Ik besloot niet te twijfelen en het onderwerp Koningsdag op tafel te gooien. Twee dagen later stond ik in Breda tussen alle andere feestvierende Nederlanders om een reportage te maken over de landelijke feestdag.

https://www.gva.be/cnt/dmf20230427_96553144

Oeps foutje

Ik heb prins Laurent geskipt…oeps. Op mijn allereerste stagedag kreeg ik de opdracht om hem te bellen naar aanleiding van zijn huwelijksdag. Dat deed ik, hij zei mij alleen dat hij geen tijd had. Zijn nummer sloeg ik op op mijn gsm, want je weet maar nooit haha.

Hoofdstuk Laurent had ik afgesloten, ik was die dag al zo zenuwachtig door alle eerste stage-indrukken en dan ook nog eens met de prins gebeld. Die middag ben ik twee keer gebeld door een anoniem nummer, heel kort na elkaar. Ik dacht: dat is gewoon zo’n reclameman. Op de weg terug naar huis had dat anonieme nummer een voicemail ingesproken. Die iemand was prins Laurent om te zeggen dat hij nog even tijd had. Een wijze les: neem altijd op.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Exclusieve collectie vanaf 12 november in Maagdenhuis”