KVC Westerlo geeft gratis tickets voor de wedstrijd tegen RWDM

KVC Westerlo voorziet gratis tickets en regelt kosteloos busvervoer voor alle supporters die de reis naar Molenbeek maken. Westerlo staat momenteel voorlaatste in de stand en rekent op de steun van de supporters om een tweede overwinning van het seizoen uit de brand te slepen. Robbe Van Tricht, voorzitter van supportersvereniging ‘2024 Youth’, is erg gediend met deze geste.

Is dit een idee van de club of van de supportersverenigingen?

Oorspronkelijk komt het idee vanuit de supportersverenigingen zelf. Wij stelden de club de vraag of ze de bussen wilde financieren zodat we met meer supporters de verplaatsing kunnen maken. Het bestuur vond dit een goed idee en heeft dan zelf voorgesteld om ook de tickets te financieren. Zo kunnen we nu gratis de verplaatsing naar Molenbeek maken.

Is het nodig dat de club dit doet?

Het is volgens mij een mooi bedankje voor de supporters. Momenteel staan we op een voorlaatste plaats, toch speelt Westerlo zowel thuis als op verplaatsing steeds voor een mooi aantal supporters. Het is leuk om te zien dat je als voorlaatste met 600 supporters de verplaatsing maakt.

Er werden ook speciale T-shirts gemaakt voor alle supporters, was dat ook een idee van de supportersverenigingen?

Neen, dit komt vanuit de club zelf. Aangezien alle tickets de deur uit vlogen vond het bestuur het ook een mooie geste gratis T-shirts te laten drukken voor alle supporters. Op de T-shirts staat de slogan “wij zen gen zotten, wij zakken ni” te lezen. Dit is een verwijzing naar ASV Geel, onze grote rivaal die de geuzennaam “de zotten” draagt. Deze slogan scanderen wij vaak ook tijdens de wedstrijd.

Zijn alle tickets reeds de deur uit?

Er zijn 675 plaatsen beschikbaar voor ons, en momenteel zijn er 601 tickets de deur uit. In principe is er nog plaats voor 74 supporters, al twijfel ik of die plaatsen nog gevuld geraken aangezien alle erkende supportersverenigingen hun maximaal aantal bussen heeft ingelegd.

Is een overwinning tegen RWDM met de steun van de supporters mogelijk?

Onze steun zal de spelers ongetwijfeld een boost geven. Uiteindelijk zullen zij het wel moeten doen op het veld. Daar kunnen we weinig bij helpen. Wij tonen ons naast het veld, de spelers moeten zich op het veld tonen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Toon kankerpatiënten je solidariteit, toon dat je meeleeft en draag het gele lintje”