Van voetbal in Deurne-Noord en Westerlo tot golf in Turnhout: dit was mijn stage bij GvA Sport

Sport volg ik al sinds kinds af aan. Daarom zou ik, koste wat kost, mijn stage op een sportredactie volgen en zo kwam ik terecht op de warme sportredactie van Gazet van Antwerpen. Wat volgde waren acht zalige en interessante weken, waarin ik mezelf geen minuut verveeld heb.

Mijn eerste dag

Met de nodige dosis stress en vooral veel goesting trok ik begin februari naar de gebouwen van Mediahuis op Linkeroever om te beginnen aan mijn stage op de sportredactie van Gazet van Antwerpen. Ik werd goed ontvangen door chef sport, en tevens mijn stagebegeleider, Kurt Maris. Hij leidde me rond, liet me direct de algemene redactievergadering bijwonen en gaf me een snelcursus over alle systemen waar ik de komende acht weken mee zou gaan werken. Het was een leerrijke eerste dag die mij zeker goed heeft geïnformeerd op wat er nog zou volgen.

Mijn eerste publicatie

Op de vierde dag van mijn stage kreeg ik direct een hele mooie kans aangeboden van mijn chef. De journalist die normaal voetbalclub KVC Westerlo volgde, kon die dag niet naar de persconferentie van de coach waardoor ik met veel trots de honneurs mocht gaan waarnemen op het vragenuurtje. Ik was de enige aanwezige journalist bij Westerlo-coach Rik De Mil en kreeg achteraf complimenten van hemzelf over het vlotte verloop van de persconferentie. Mijn eerste échte opdracht was direct dubbel en dik geslaagd!

Een foto van één van de andere persconferenties die ik volgde bij KVC Westerlo.

Een bijzondere ontmoeting

In de voorlaatste week van mijn stage werd ik uitgenodigd op de persconferentie van de Soudal Open, het grootste en meest prestigieuze Belgische golftoernooi waarvoor elk jaar de top in de golfwereld naar ons land afzakt. Die persconferentie vond plaats op het hoofdkwartier van Soudal in Turnhout met als grote aanwezigen golfer Thomas Pieters en Soudal-eigenaar Vic Baron Swerts.

Voordat de persconferentie begon, stond ik een koffie te drinken en kwam uit het niets Vic Swerts naast mij staan. Hij vroeg me wie ik was, of ik geïnteresseerd was in golf en of ik al op het hoofdkwartier van Soudal geweest was. Ik was een beetje ‘starstruck’, maar een gesprek met zo’n persoon had ik nooit verwacht bij het begin van mijn stage.

Een interview met professioneel golfer Thomas Pieters op de persconferentie van de Soudal Open.

Veel geleerd

De troef aan mijn stage bij GvA Sport, vond ik de diversiteit van sporten die ik behandelde gedurende acht weken. Ik schreef stukken over voetbal, basketbal, wielrennen, korfbal en zelfs golf. Door de regionale invalshoek van GvA Sport, word je uit je comfortzone gepusht om zo meer en meer sporten te ontdekken wat ik zeker interessant vond.

Interessante anekdote:

Als ik moet kiezen voor een leuke anekdote, kies ik voor mijn ervaring van het interview met de kapitein van voetbalclub Beerschot, Hervé Matthys. Ik stond de ochtend van het interview met redelijk veel stress op, omdat ik nog nooit zo iemand bekend had geïnterviewd. Het gesprek stond om 14:00 gepland op het trainingscomplex van Beerschot, waar ik voor de zekerheid al om 13:30 aanwezig was. Beter te vroeg dan te laat zeker… Het interview verliep supervlot, het was een supervriendelijke kerel en achteraf dacht ik in de auto: “eigenlijk zijn zo’n bekende gezichten ook maar gewoonweg mensen”.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Cinema’s blijven warm