Deelnemers zitten aan tafel op locatie van event.
Jongeren werken tijdens evenement aan creatie van spel.

Brusselse Pride 2024 brengt jongeren samen om queer games te maken in het teken van ‘veiligheid’

Brussels Pride Game Jam organiseert een evenement om queer videospellen te creëren in het teken van de Pride Week. Hiermee willen ze dat de LGBTQIA+ community  ook gerepresenteerd en gewaardeerd wordt in de computerspelindustrie. 

Op zondag 12 mei kwamen jongeren van alle leeftijden samen om hun eigen videospellen te creëren met een verhaal. Marie Voss, organisator van het event, zegt dat de hoofdgedachte bestaat uit mensen samenbrengen en iets laten maken dat hen met elkaar verbindt. “We gaan op zoek naar gelijkenissen in plaats van naar verschillen. En hier is dat games maken binnen een thema en tijdsbestek.”

Daarnaast proberen ze het idee dat games spelen/creëren een hobby zou zijn voor jongens te verbreken. Zo worden basistechnieken- en vaardigheden aangeleerd en zijn er geen specifieke eisen voorzien om deel te nemen.

Ook de jonge Waalse actrice Lena Girard was aanwezig op de Game Jam. Zij werkte al op een geavanceerd coderingsprogramma genaamd Python om haar spel te maken. “Meestal is het hebben van een idee of verhaal voldoende om te beginnen”, laat Lena weten.

Op zondag 19 mei volgt een uitreiking van een reeks awards voor de games en zullen de spelletjes voor het eerst gespeeld worden.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
dit-ben-jij tekening
Tussen vier muren