Opnieuw Europees voetbal in Berchem : “De wedstrijd op Berchem was de meest relevante uit de geschiedenis van onze competitie”

Berchem wint hun eerste wedstrijd in de Fenix Trophy met overtuigende 7-2 cijfers. De Fenix Trophy is een jaarlijkse Europese competitie voor amateurclubs, waar Berchem Sport dit jaar voor het eerst aan deelneemt. De oprichter van de Fenix Trophy, Leonardo Aleotti, praat over het ontstaan van de competitie en was enthousiast over de wedstrijd in het Ludo Coeckstadion.

Waar kwam het idee van de Fenix trophy vandaan?

“Mijn vader en ik kwamen met het idee omdat we iets nieuws wilde creëren in het amateurvoetbal. Het idee was om clubs te vinden met een sterke identiteit die niet vast hangt aan hun prestaties op het veld maar aan wat ze betekenen daarbuiten. Het idee is om de beste amateurclubs uit te lichten. De clubs worden geselecteerd op basis van hun identiteit en waarde voor hun gemeenschap. Specifieke criteria heb ik niet echt.”

Hoe ben je bij Berchem Sport terecht gekomen?

“Ik kom vaak in Antwerpen omdat het één van mijn favoriete steden is. Voordien deed SK Beveren mee in de Fenix Trophy maar ik kende Berchem Sport ook al. Beveren kon niet meer meedoen dit seizoen dus was het voor mij een makkelijke keuze om Berchem te contacteren.”

Wat vond je van de wedstrijd gisteren?

“De wedstrijd op Berchem was één van de meest relevante in de geschiedenis van onze competitie. Dan heb ik het niet per se over het niveau op het veld, dat zeker dik in orde was, maar over de organisatie van het evenement. De steun van de fans en de sfeer in het stadion waren exact wat we in onze gedachten hadden toen we de competitie creëerden. Ik denk dat we ons recordaantal toeschouwers ook gebroken hebben. Na de wedstrijd vertelden de spelers uit Wales me ook dat het hun beste voetbalervaring ooit was, hoewel ze met 7-2 verloren.”

Wat zijn de doelen van de competitie op lange termijn?

“Mijn doel is om een nieuw model te creëren voor het amateurvoetbal, dat veel onderschatte aspecten heeft die vaak niet goed worden gebruikt. Ik weet nog niet exact welke vorm het gaat aannemen maar ik wil een systeem creëren, geen ‘one hit wonder’”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
YOUCA Action Day
Duizenden leerlingen moeten niet naar school voor Plan Senegal