All-focus

#blijfinuwkot: 5 tips om je bezig te houden in quarantaine

Ten tijde van een soft lockdown is het moeilijk om jezelf te entertainen. Cafés en restaurants zijn gesloten, iedereen moet zoveel mogelijk binnen blijven en ook het contact met vrienden en familie moet zoveel mogelijk beperkt blijven. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, thuis blijven gaat namelijk snel vervelen. Daarom zijn hier 5 tips om je bezig te houden tijdens deze isolatie.

  • Leve de technologie

Je mag niet meer afspreken met je vrienden? Geen probleem! Een gezamenlijke videochat kan even gezellig zijn. Via platformen als Skype, Whatsapp of Facebook kan je via videochat in contact blijven met al je vrienden, weliswaar op veilige afstand. Ook om in contact te blijven met (groot-)ouders is dat een veiligere manier. Niet genoeg? Je kan je altijd verdiepen in rages als TikTok om de verveling tegen te gaan.

  • Wandelen, wandelen en… wandelen

Met de sluiting van de terrasjes en het opschorten van teamsporten blijven er niet veel opties over om nog iets in de buitenlucht te doen. Hoog tijd dus om de wandelschoenen weer aan te trekken. Voorlopig is het nog steeds toegestaan om buiten te komen, zolang het niet in groep is.  Je kan dus nog altijd een wandeling gaan maken, in je eentje of met twee. Loop eens een blokje om of geniet van de natuur in het bos, zolang je maar wat afstand houdt van medewandelaars.

  • Alles op orde brengen

Deze lijkt misschien saai, maar je gaat er na de quarantaine dankbaar voor zijn. Deze periode is namelijk de uitgelezen kans om eindelijk op schema te komen met die vele klusjes waar je maar geen tijd voor vond of al dat schoolwerk dat nog op je lag te wachten. Hou een grote schoonmaak, ruim je kasten eens op,… wie weet heb je er nog wel plezier aan.

  • Je creatieve zelf heruitvinden

Inderdaad! Quarantaine is het perfecte moment om je creatieve brein weer eens te laten werken. Of het nu taarten bakken en/of versieren is, of je maakt een knikkerbaan met al die wc rolletjes, alles is goed om je creatief uit te leven. Zeker als je thuis jonge kinderen hebt, die door de sluiting van de scholen nu weken thuis zijn, vind je online tal van knutselideetjes om hen bezig te houden.

  • Je verloren tijd met series en boeken inhalen

Iedereen heeft wel een serie die al weken klaarstaat om te bekijken “als ik er tijd voor vind”. Wel, hier is je moment. Tijd om die stapel boeken en films in te halen! Kijk je niet graag Netflix in je eentje? Ook hier is sinds kort een oplossing voor. Via Netflixparty kan je nu Netflix kijken met vrienden. Je kan chatten tijdens de film en wanneer jij de film pauzeert, om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan, pauzeert de film ook bij je vrienden. Ideaal dus nu je je vrienden niet meer in levende lijve mag zien!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Fans van telewerk minder snel welkom op sollicitatiegesprek