Fit tijdens lockdown

Nu het coronavirus ook in ons land één van de ergste scenario’s afspeelt, is er geen mogelijkheid meer om in groep sportactiviteiten te doen. Maar dat wil niet zeggen dat je heel de dag in de zetel hoeft te zitten. Er zijn genoeg oplossingen om alleen aan sport te doen.

  • Weg met die quarantaine kilo’s

Structuur is het begin van productiviteit. Zet je wekker voor een ochtend loopje, het weer zit goed komende dagen. Begin met een ‘start to run’ en bouw zo een beetje op. 1 minuut lopen, 1 minuut stappen en dan 2 minuten lopen, 1 minuut stappen. Doe wat zelf goed aanvoelt en ga zeker niet te overhaast te werk, het is niet de bedoeling dat je nu je immuunsysteem gaat aantasten.

  • Walk of fame

Buiten komen is heel belangrijk. Zowel fysiek als mentaal heb je hier veel deugd aan. Wandelen is de perfecte dagactiviteit als het even allemaal te veel wordt tussen de vier muren. Zoek even een wandelroute op in de buurt. De natuur zal je enorm veel rust geven. Hou wel de nodige afstand van andere mensen.

  • Innerlijke rust

Al eens gehoord van Yoga of pilates? De recente toestanden en  gebeurtenissen laten ons een beetje bewuster van wat echt belangrijk is in het leven. Yoga zorgt ervoor dat je helemaal rustig wordt en alles in je hoofd minder zwaar wordt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een matje. Op youtube vind je filmpjes terug die je perfect kan nadoen.

  • Voor het hele gezin

Een leuk idee is ook om samen met je gezin een ‘Work-out’ te doen. Mijn persoonlijke favorieten zijn van Kayla Itsines, Romee Strijd, Sportclub het Eilandje, The Brick, … Je hebt hier niet veel plaats voor nodig. Het kan perfect in de huiskamer, of in de gezonde buitenlucht.  

Als extra steun maken vrije tijds clubs  filmpjes en schema’s  aan zodat je vanuit thuis in top conditie kan blijven. Ook worden deze massaal gedeeld op sociale media. Je kan er eigenlijk niet naast kijken. Hopelijk zorgen deze tips voor een nodig beter gezondheid en immuniteit, onthoud dat in deze tijden belangrijk is om niet over je limieten te gaan. Een beetje beweging is voldoende. Stay healthy, stay inside!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Plaktattoos voor Wereldaidsdag