SOS Italië

Week 2 van de quarantaine in België. De situatie wordt er niet bepaald beter op, steeds meer mensen worden ziek, komen in het ziekenhuis terecht en sterven. In China hebben ze het coronavirus ondertussen onder controle, in Italië absoluut niet.

Gelukkig is de wereld solidair en worden er zowel artsen als materiaal naar Italië gestuurd om te helpen in deze crisisperiode. Aangezien China sinds kort de situatie onder controle heeft, stuurden zij als eerste een groep artsen naar Italië. Het team bracht bovendien ook materiaal mee, waaronder mondmaskers. Ook Cuba stuurde ondertussen al een team van 50 dokters en verpleegkundigen naar Italië.

Nu de situatie alleen maar verergerd, gaat Italië 2 weken in volledige lockdown. De al bestaande maatregelen worden strenger, nadat er vorig weekend op 1 dag tijd 793 doden werden geteld in het land. In Italië staat de teller ondertussen op 5.500 doden, in China, de plaats waar het virus ontstond, waren dit er ‘slechts’ een dikke 3 000.

Wereldwijd zijn er zo’n 534.000 besmettingen vastgesteld en al een kleine 22.000 mensen zijn overleden. Dit zijn veel cijfers om tot de simpele conclusie te komen dat we de situatie nu echt wel serieus moeten nemen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik in het begin redeneerde dat het virus toch ver weg was, maar Italië is helemaal niet ver en daar zat ik een paar zomers geleden nog. Ook hier in België loopt het aantal besmettingen op, dus blijf in uw kot. Ik meen het hé.

Fenne Verbeeck

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Foto van Kobe Ilsen
“Alles is journalistiek, iedereen heeft een verhaal”