lockdown

“Thuis proberen we iets zuiniger te leven nu, niet elk pak hoeft meteen open”

Donderdag was de Coronacrisis in ons land een feit. Koen moest meteen vol aan de bak toen de regering besloot om alle horecazaken te sluiten. 

“Toen de regering besloot om alle horecazaken te sluiten viel ik bijna achterover. Hoewelde sociale media dit al dagen voorspelde, hoopte ik dat iedereen fout zat. 

Alle verantwoordelijken van Grand Café Horta stonden met elkaar in contact. Onze grote baas organiseerde vrijwel meteen een crisisvergadering waar alle managers van Horta, Den Ark, Het Pomphuis, L’Imperial en Bistro aanwezig waren. Een duidelijk plan werd opgesteld en we hadden nog tot middernacht om alles te regelen.

We hadden nog heel wat laatste bezoekers verwacht, sloeg dat even tegen. Het Coronavirus schrikte mensen nu ook echt af. Met het hele team poetsten we de zaak. We kuisten diepvriezen en frigo’s, vlees en vis werden ingevroren en zoveel mogelijk elektriciteit werd afgesloten. 

Momenteel zijn we dus economisch werkloos en betaalt de regering een groot deel van ons loon. Geldzorgen maak ik me echter niet. Thuis proberen we nu wel iets zuiniger te leven, niet elk pak hoeft meteen open. Misschien ook wel omdat ik liever niet naar de winkel wil? Ik ben serieus geschrokken van de mentaliteit van onze medemens. Men probeert zelf zoveel mogelijk producten in te slaan waardoor anderen met niets overblijven. 

Normaal ben ik alle dagen aan het werk, zo is dat nu eenmaal in de horeca. Mijn collega’s en ik hebben besloten om niet aan afhaal te doen. Momenteel weet ik echt niet wat te doen, gewoon niets? Misschien kan ik mijn zoon eindelijk eens leren autorijden.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Het reilen en zeilen van het veilen